«Λευκή νύχτα» με ανοιχτά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 11 το βράδυ – Παράνομη τη χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι - iefimerida.gr

«Λευκή νύχτα» με ανοιχτά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 11 το βράδυ – Παράνομη τη χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Αθήνας έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, με τα καταστήματα να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 23.00 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» πραγματοποιείται με στόχο την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση, και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύοντας τη διοργάνωση, συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα.

Συγκεκριμένα:
17.00 Συναυλία με τους τενόρους Duo Fina
20.00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο.
Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
20.00 – 22.00 Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz

Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας χαρακτηρίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παράνομη και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Όπως τονίζει μάλιστα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Σε πολλά από τα καταστήματα -επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων». Η ανακοίνωση μάλιστα καλεί τους υπαλλήλους «να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω», αλλά και τους καταναλωτές «να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της "Λευκής Νύχτας"».

Το ωράριό τους θα επεκτείνουν μέχρι τις 23.00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ