Κάντας για μίζες στα εξοπλιστικά: Εμπορος όπλων μου άφησε σακβουαγιάζ με 600.000 ευρώ -Για τα Λέοπαρντ πήρα 1,7 εκατ. - iefimerida.gr

Κάντας για μίζες στα εξοπλιστικά: Εμπορος όπλων μου άφησε σακβουαγιάζ με 600.000 ευρώ -Για τα Λέοπαρντ πήρα 1,7 εκατ.

Κάντας για μίζες στα εξοπλιστικά: Εμπορος όπλων μου άφησε σακβουαγιάζ με 600.000
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποταμός αποκαλύψεων ήταν ξανά ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του στους ανακριτές. Το «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και Γιάννου Παπαντωνίου φέρεται να ξέχναγε ακόμη και να περιγράψει στους δύο ανακριτές, αλλά και τον εισαγγελέα τα εκατομμύρια που ελάμβανε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού όπως ανέφερε «ήταν τόσες οι μίζες που δεν τις θυμάμαι».Χαρακτηριστικό ήταν και ένα παράδειγμα που έδωσε για ένα έμπορο όπλων που του άφησε 600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρείας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ο οποίος φεύγοντας, άφησε πίσω του ένα σακβουαγιάζ.
Οπως ισχυρίζεται ο κ. Κάντας, τηλεφώνησε στον αντιπρόσωπο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του είπε ότι «είναι για σένα» και όταν την άνοιξε είδε ότι περιείχε 600.000 ευρώ.

Παράλληλα κατονόμασε κομβικά πρόσωπα στη διακίνηση μαύρου χρήματος για τρία εξοπλιστικά προγράμματα - Αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα της περιόδου Άκη - Οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες μα βάση το υλικό που έχουν στα χέρια τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος που υπηρέτησε στην Διεύθυνση Εξοπλισμών από το 1996 έως το 2002, αναφέρθηκε στην απολογία του σε παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων που συνδέονται με τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν τεθεί καν υπό δικαστική διερεύνηση, καθώς και για οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν.

Με την απολογία του ο κ. Κάντας ουσιαστικά έδωσε έναυσμα στους δύο ανακριτές να αξιολογήσουν το ρόλο στελεχών του υπουργείου Αμυνας , με κορυφαίους τους δύο πρώην υπουργούς αλλά και μελών επιτροπών αξιολόγησης, μεσαζόντων και επιχειρηματιών της αγοράς όπλων και άλλων προσώπων, όπως δύο χρηματιστές, τους οποίους κατονόμασε ως εμπλεκόμενους.
Φέρεται μάλιστα να έχει κατονομάσει και απόστρατο αξιωματικό στο οποίο απέδωσε κομβικό ρόλο στην διακίνηση των «μαύρων χρημάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κάντας υποστηρίζει ότι από τον απόστρατο που αντιπροσώπευε γερμανική εταιρία έλαβε μίζα 1, 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιλογές των υποβρυχίων και Astrad.
Παραδέχθηκε επίσης ότι δωροδοκήθηκε με ποσό 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια την προμήθεια των Λέοπαρντ, ενώ αναφέρθηκε και στην προμήθεια από ρωσική εταιρία των αντιαρματικών KORNET.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ