Ελεύθερες οι Pussy Riot -Δεν έχασαν τη διάθεση να... μπαίνουν στο μάτι του Πούτιν

Ακόμη πιο αποφασισμένες, παρά την περιπέτειά τους, εμφανίστηκαν οι Pussy Riot έπειτα από την αποφυλάκισή τους. Πλέον και τα τρία μέλη του ρωσικού συγκροτήματος έχουν αφεθεί ελεύθερα, καθώς στα δύο χορήγησε αμνηστία το Κρεμλίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχασαν τη διάθεσή τους να... μπαίνουν στο μάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μόλις πέρασε το κατώφλι της φυλακής, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα κάλεσε τις ξένες χώρες να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στη Ρωσία το Φεβρουάριο. Παράλληλα, χαρακτήρισε την αμνηστία «διαφημιστικό κόλπο του Κρεμλίνου», σύμφωνα με το BBC.

Παράλληλα και η Μαρία Αλιόκινα, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη, υποσχέθηκε ότι το συγκρότημα θα συνεχίσει την αντι-κυβερνητική δράση. Τα τρία μέλη του είχαν φυλακιστεί το 2012, όταν ερμήνευσαν ένα τραγούδι διαμαρτυρίας σε καθεδρικό ναό της Μόσχας. Για την κίνησή τους καταδικάστηκαν για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος», απόφαση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές, αλλά και ξένους πολιτικούς.

Μάλιστα η Αλιόκινα- που όπως και η Τολοκονίκοβα θα αποφυλακίζονταν κανονικά το Μάρτιο αλλά τους χορηγήθηκε αμνηστία- δήλωσε πως δεν θα έκανε χρήση αυτού του νέου νόμου αν είχε επιλογή. «Αν είναι δυνατό, θα παρέμενα στη φυλακή χωρίς αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά.

Το τρίτο μέλος του συγκροτήματος, η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, επίσης είχε φυλακιστεί, αλλά έπειτα από έφεση αφέθηκε ελεύθερη τον Οκτώβριο του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ