«Οι Μπάσταρδοι»: Επιτέλους, οι Γάλλοι έφτιαξαν ένα αληθινά στοιχειωτικό νουάρ θρίλερ που δύσκολα ξεχνιέται [τρέιλερ] - iefimerida.gr

«Οι Μπάσταρδοι»: Επιτέλους, οι Γάλλοι έφτιαξαν ένα αληθινά στοιχειωτικό νουάρ θρίλερ που δύσκολα ξεχνιέται [τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νεαρή γυναίκα, λίγο μετά την ενηλικίωσή της, εντοπίζεται να περπατάει ολόγυμνη πάνω σε ψηλοτάκουνα σε κάποιο σκοτεινό δρόμο των κακόφημων «περιχώρων» του Παρισιού. Ανάμεσα στα πόδια της τρέχουν αίματα. Εκείνη όμως συνεχίζει να περπατάει απτόητη, σιωπηλή κι ανέκφραστη, με αργό ρυθμό, σαν σε κατάσταση υπομανίας...

Για όποιον έχει επισκεφτεί ή αναγκαστεί να περπατήσει ή να ζήσει στα παρηκμασμένα, γεμάτα κάθε μορφής εγκληματικότητα «banlieues» του Παρισιού η αίσθηση είναι ανυπόφορη.

Έτσι ανοίγει η νέα ταινία της αναγνωρισμένης Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Κλερ Ντενί με τίτλο Les Salauds (οι εξαχρειωμένοι, οι αποσαθρωμένοι, οι σαθροί, οι βρώμικοι, οι διεφθαρμένοι) που στα αγγλικά μεταφράστηκε ως «The bastards» («Οι μπάσταρδοι»).

Ταινία που στοιχειώνει το θεατή, ξεδιπλώνοντας μπροστά στο βλέμμα του σκηνές αυθεντικού νουάρ που αγγίζουν τα όρια του σοκαριστικού χωρίς να τα ξεπερνάνε.

Σεξ, έγκλημα, μία προβληματική οικογένεια, ένας πατέρας που αυτοκτονεί, μία μάνα που γνωρίζει αλλά σιωπά γιατί θέλει να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, μία κόρη διαταραγμένη σεξουαλικά που οδηγείται κατ' επανάληψη σε τοποθεσία έξω από το Παρίσι, όπου την κινηματογραφούν όσο υφίσταται τις διαστροφικές πράξεις τρίτων, ένας τραγικός θείος της νεαρής, ο εξαιρετικός Βενσάν Λιντόν (υπόλειμμα παλιάς κοπής αρρενωπών ηρώων τύπου Ζαν-Πολ Μπελμοντό) που εγκαταλείπει εσπευσμένα το πετρελαιαγωγό πλοίο του οποίου είναι καπετάνιος για να επιστρέψει στη στεριά και να επιληφθεί των οικογενειακών υποθέσεων, τέλος μία υπέροχη Κιάρα Μαστρογιάνι, κόρη του Μαρτσέλο, απαλή, σιωπηλή, ερωτική.

Στο επίκεντρο ένα τρομερό μυστικό που σαν πανούκλα πλήττει τους πάντες, κι ένα απρόσμενο τέλος, αντάξιο μιας τραγωδίας.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το soundtrack το οποίο υπογράφουν οι Tindersticks και συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία της επιδιωκόμενης ατμόσφαιρας.

Αξίζει να το αναζητήσει κανείς και να το δει.

Ακολουθούν το τρέιλερ καθώς κι ένα δείγμα της υποβλητικής μουσικής επένδυσης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ