Οι Αγανακτισμένοι της Μαδρίτης πάνε Βρυξέλλες με τα πόδια! - iefimerida.gr

Οι Αγανακτισμένοι της Μαδρίτης πάνε Βρυξέλλες με τα πόδια!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν το βάζουν κάτω οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες.

Οι Αγανακατισμένοι διαμαρτύρονται για την υποταγή όπως λένε της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού και σχεδιάζουν κατά τη διάρκεια της πορείας τους να έχουν συναντήσεις με διάφορους φορείς, αλλά και τη συλλογή παραπόνων όπως και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της πορείας του κινήματος.

Σύμφωνα με το enet.gr σκοπεύουν να διασχίσουν 1.500 χιλιόμετρα και να διασχίσουν τρεις χώρες προκειμένου να φτάσουν στην καρδιά της Ε.Ε.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη πολλές ημέρες στους δρόμους καθώς ξεκίνησαν πορεία από διάφορα μέρη της Ισπανίας για να φτάσουν στη Μαδρίτη.

Οι ίδιοι δηλώνουν απηυδισμένοι με την οικονομική κρίση, τις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι άλλο φέρνει η κατάσταση αυτή, που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες ενώ την ίδια ώρα οι υπαίτιοι μένουν στο απυρόβλητο.

Επίσης στόχος τους είναι η διασύνδεση με τους υπόλοιπους Αγανακτισμένους της Ευρώπης και η οργάνωση μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής πορείας τον Οκτώβριο.

Μάλιστα και στην Ελλάδα οι Αγανακτισμένοι αναμένεται να επιστρέψουν τον Οκτώβριο με δυναμικές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και ήδη η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός αναμένοντας ένα «θερμό» Φθινόπωρο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, στο 21,3%, ενώ για όσους είναι 25 ετών και κάτω το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 44,6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ