Υπόθεση εκβιασμού στο ΙΚΑ Μυκόνου με «άρωμα» γυναίκας-Οι απειλές στον πρώην διευθυντή του Οργανισμού και τα 150.000 ευρώ που ζητούσε - iefimerida.gr

Υπόθεση εκβιασμού στο ΙΚΑ Μυκόνου με «άρωμα» γυναίκας-Οι απειλές στον πρώην διευθυντή του Οργανισμού και τα 150.000 ευρώ που ζητούσε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται μία 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου και ένας 55χρονος λογιστής, οι οποίοι «πρωταγωνίστησαν» σε μία μεγάλη υπόθεση εκβιασμού σε βάρος πρώην διευθυντή του Ιδρύματος.Η 46χρονη γυναίκα, ζητούσε εκβιαστικά, μέσω του 55χρονου λογιστή της, 150.000 ευρώ από τον πρώην διευθυντή, προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή της για υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα σχετική καταγγελία του πρώην Διευθυντή του ΙΚΑ Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που αναμένεται να εκδικασθεί. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του ΙΚΑ, η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία, να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Οπως αναφέρει ο πρώην διευθυντής στην καταγγελία ο ίδιος δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιαστικές πιέσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν αρχές Δεκεμβρίου του 2013, λόγω της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσής του. Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ διαμορφώθηκε σταδιακά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.

Το απόγευμα της Κυριακής, σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στον λογιστή, στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό των 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν την σύλληψή του.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην Διευθυντή, για να καταθέσει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.

Σε βάρος της 46χρονης υπαλλήλου και του 55χρονου λογιστή έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ