Καρατζαφέρης: «Να αλλάξει ο νόμος για τη χρήση του όπλου από τους αστυνομικούς» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Να αλλάξει ο νόμος για τη χρήση του όπλου από τους αστυνομικούς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης περιγράφοντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του ALTER το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Φθιώτιδα στο οποίο ενεπλάκησαν και οι αστυνομικοί της φρουράς του.

Ο κ. Καρατζαφέρης περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό όπως το έζησε ο ίδιος: « Βρισκόμασταν μπροστά από το καφενείο αρκετός κόσμος όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από μπροστά. Ξαφνικά ακούστηκε το κροτάλισμα από καλάζνικοφ και όλος ο κόσμος πάγωσε. Οι δικοί μου αστυνομικοί έβγαλαν αμέσως τα όπλα και τους είπα να μην πυροβολήσουν γιατί είμαστε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν τα μάτια του κόσμου, μάτια παγωμένα από τον τρόμο. Όλοι σκεφτόμασταν πως έγινε και είμαστε ζωντανοί μετά από αυτό. Είναι ανεξήγητο. Το αυτοκίνητο το καταδίωκε ένα περιπολικό της αστυνομίας, μετά από την ληστεία που είχαν διαπράξει στην Αταλάντη. Μιλάμε για μια πραγματικά μεγάλη καταδίωξη και μια μάχη με τους εγκληματίες. Ευτυχώς, μου έλεγαν τα παιδιά της αστυνομίας, που λίγο καιρό πιο πριν είχα δωρίσει στο αστυνομικό τμήμα αλεξίσφαιρα γιλέκα από αυτά που μπορούν να σταματήσουν και σφαίρες από καλάζνικοφ και αισθανόντουσαν σε αυτή την μάχη πιο καλυμμένοι, πιο δυνατοί».

«Συνειδητοποιεί κανείς τις στιγμές αυτές πόσο εύκολο είναι να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή. Όχι μόνον έχει ξεφύγει η εγκληματικότητα αλλά έχει γίνει και πολύ πιο άγρια. Μετά το σημερινό επεισόδιο έχω υποχρέωση να πάρω πρωτοβουλίες. Να το φέρω σε πολιτικό επίπεδο. Να δούμε πως η πολιτεία μπορεί να προσπαθήσει περισσότερο, αλλάζοντας ίσως τον νόμο για την χρήση του όπλου από τους αστυνομικούς. Έχουμε υποχρέωση σαν πολιτικοί αρχηγοί να πάρουμε μέτρα για να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ