Πώς ο Στουρνάρας αιφνιδίασε τους Τροϊκανούς για το ΦΠΑ στην εστίαση -Η αντίδραση του Τόμσεν - iefimerida.gr

Πώς ο Στουρνάρας αιφνιδίασε τους Τροϊκανούς για το ΦΠΑ στην εστίαση -Η αντίδραση του Τόμσεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευόταν επί ημέρες με την Τρόικα για την παραμονή του ΦΠΑ στην εστίαση και το 2014 στο 13%, ωστόσο, αυτό το πέτυχε φέρνοντάς τους, ουσιαστικά, προ τετελεσμένου.

Οπως σημειώνει ο «Βηματοδότης» οι διαπραγματεύσεις για το εν λόγω θέμα ήταν ιδιαίτερα σκληρές και οι Τροϊκανοί φαίνονταν ανυποχώρητοι. Ο κ. Στουρνάρας κρατούσε απλά αντίσταση, ώσπου μια μέρα τους ανακοίνωσε ότι το θέμα έκλεισε καθώς κατέθεσε σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Τροϊκανοί δεν φαντάζονταν αυτή την εξέλιξη και βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν φέρεται να είπε στον υπουργό Οικονομικών, μετά από μια σύντομη σύσκεψη που είχε με τους υπολοίπους Τροϊκανούς, «αφού το πάτε έτσι μας αιφνιδιάζετε. Και τώρα τι θα διαπραγματευτούμε;», ενώ πέντε λεπτά αργότερα άλλαξαν την ατζέντα ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα να τους μιλήσει για την εισπραξιμότητα του μέτρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ