Ομολογία «βόμβα» από Στουρνάρα στη Βουλή: Δήλωσε Λενινιστής-Γκραμσιστής-Φροϊδιστής με καταβολές στη Σχολή του Σικάγο - iefimerida.gr

Ομολογία «βόμβα» από Στουρνάρα στη Βουλή: Δήλωσε Λενινιστής-Γκραμσιστής-Φροϊδιστής με καταβολές στη Σχολή του Σικάγο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ιδεολογικές καταβολές και γενικότερα τις διανοητικές επιρροές του εξέθεσε με έναν απροσδόκητα προσωπικό τόνο ο υπουργός Οικονομικών Κ. Στουρνάρας σήμερα από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας μία στιγμιαία ομοβροντία γέλιου από τα έδρανα...

Ειδικά όταν, επικαλούμενος τον Λένιν, ζήτησε συγχώρεση από την κ. Παπαρήγα, προφανώς για την... «αμαρτωλή» ιδιοποίηση του ονόματος του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης, της Κομμουνιστικής Διεθνούς, του μπολσεβικικού κόμματος και επικεφαλής της ΕΣΣΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας επικαλέστηκε ως διαμορφωτές της σκέψης του τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Λένιν, τον πολιτικό επιστήμονα και ιδρυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας Αντόνιο Γκράμσι, τον Φρόιντ και τον πατέρα της οικονομικής Σχολής του Σικάγο, Αμερικανού οικονομολόγου, νομπελίστα, ηγετικού στέλεχους των μονεταριστών και υπέρμαχου του φιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν.

Κατά την παράθεση των ονομάτων, θόρυβος μετά γέλωτα κυριάρχησε από κάτω χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια με ανταπαντήσεις και προκλήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ