Τσίπρας: Το νομοσχέδιο είναι ένα ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία – Χαριστική βολή στην κοινωνία - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο είναι ένα ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία – Χαριστική βολή στην κοινωνία

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο είναι ένα ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία – Χαριστική βολή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολύ σκληρά λόγια τοποθετήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και οι δύο ρυθμίσεις, για τη φορολογία ακινήτων και για την άρση πλειστηριασμών, αποτελούν την χαριστική βολή στη διαλυμένη κοινωνία του Μνημονίου.

«Ολοκληρώνετε το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης. Σπάτε το φράγμα προς την παράνοια, καθώς το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν η λεπτή γραμμή στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τα νομοσχέδια ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Ολοκληρώνεται ο κύκλος εσωτερικής υποτίμησης με μια πρωτοφανής διαδικασία δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας» και πρόσθεσε «ανοίγετε την κερκόπορτα στα κοράκια που θα εκμεταλλευτούν τον πόνο του ρημαγμένου Ελληνα πολίτη».

Με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας «Κάποτε η Δεξιά απειλούσε τους πολίτες να μη στρέφονται στην Αριστερά γιατί θα τους πάρουν τα σπίτια και τα λεφτά οι κομμουνιστές. Ο κ. Στουρνάρας στα μικρά του χρόνια είχε διαβάσει Λένιν. Ο Λένιν όμως μιλούσε για αναδιανομή του πλούτου από τους πλούσιους στους φτωχούς και όχι από τους φτωχούς στους πλούσιους».

Επιτέθηκε με σφοδρότητα και προς τον πρωθυπουργό, αναφορικά με τα άρθρα 7 και 8, τα οποία σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα επιφέρουν «εξωφρενικές ποινές και τοκογλυφικά πρόστιμα» τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται επικοινωνιακά.

«Δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες ο πρωθυπουργός» τόνισε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι, μέσω, των ενεργειών του Γιάννη Στουρνάρα οδηγείται σε επικοινωνιακό βατερλώ.

«Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για να αλλάξουν χέρια οι περιουσίας και η ελληνική οικονομία. Δεν θα υπάρξει μόνο απώλεια κατοικίας αλλά οδηγείτε στη ραγδαία υποτίμηση για τις αξίες των ακινήτων που θα έχει τραγικές συνέπειες για τις ίδιες τις τράπεζες που προστατεύετε» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνουμε έκκληση να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών να σταματήσει το εκρηκτικό κοκτέιλ και να τελειώσει και αυτό το παιχνίδι του διαφωνώ αλλά ψηφίζω με βαριά καρδιά» κατέληξε ο κ. Τσίπρας κάνοντας νέο άνοιγμα προς τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ