Το ΣΔΟΕ ψάχνει για πιθανή φοροδιαφυγή Daimler, BMW και Opel - iefimerida.gr

Το ΣΔΟΕ ψάχνει για πιθανή φοροδιαφυγή Daimler, BMW και Opel

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται οι μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για πιθανή φοροδιαφυγή μέσω υποτιμολόγησης της εργοστασιακής αξίας των αυτοκινήτων τους που εκτελωνίζονταν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Daimler, η Οpel και η BMW ανέγραφαν στα τιμολόγια πλασματική εργοστασιακή αξία, χαμηλότερη από την πραγματική, με αποτέλεσμα κατά τον εκτελωνισμό των ο οχημάτων οι συνολικοί καταβλητέοι φόροι να είναι μειωμένοι. Δηλαδή όσο πιο χαμηλές ήταν οι τιμές, τόσο χαμηλότερα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου από ΦΠΑ και φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται στην εργοστασιακή αξία των αυτοκινήτων.

Τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή της έρευνας, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) o ίδιος ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, ενώ εκπρόσωπος της Daimler αρκέστηκε να πει πως η εταιρεία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές.

Το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του Spiegel της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το οποίο, ο εισαγωγέας εκδίδει τιμολόγιο 22.135 ευρώ για μια Mercedes S-Klasse, ενώ η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι τέσσερις φορές υψηλότερη.

«Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», δηλώνει ο κ. Φλωράτος και διευκρινίζει ότι οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση και όχι μόνο εναντίον γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η BMW, από την πλευρά της, δηλώνει ότι η τιμολόγηση βασίζεται σε διεθνή στάνταρντ και είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του ΟΟΣΑ και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Μέσω των χαμηλότερων τιμών, οι έμποροι, επισημαίνεται στο τηλεγράφημα, είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις στους πελάτες τους και εκτιμάται ότι, αν οι τιμές ήταν υψηλότερες, στην Ελλάδα θα πωλούνταν ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΔΟΕ φοροδιαφυγή Daimler Opel BMW
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ