Η εξοντωτική εκπαίδευση των τοπ Κινέζων σωματοφυλάκων που υπηρετούν την ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου [εικόνες]

Την ύπαρξη μίας ταχέως αναδυόμενης αγοράς ιδιωτικών εταιρειών Security, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ελίτ του κινεζικού επιχειρηματικού κόσμου, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Reuters με αφορμή την ιστορία ενός Κινέζου στρατιώτη που μεταπήδησε στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Ο Chen Yongqing, ο οποίος διευθύνει την πρώτη ακαδημία εκπαίδευσης πρώην στρατιωτών και απλών πολιτών στον τομέα της σωματοφυλακής, εκτιμά ότι τα ετήσια έσοδα της εταιρείας του αναμένεται να φτάσουν τα 16,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην ερχόμενη πενταετία. Καθώς αναφέρει ο ίδιος, η χρέωση του πελάτη για κάθε προσωπικό φύλακα αγγίζει τα 82.000 δολάρια το χρόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως γίνεται και στη μορφή της εκπαίδευσης στην ακαδημία του Chen, με την επωνυμία Tianjiao, η οποία αγγίζει τα όρια της απάνθρωπης σκληρότητας: οι εκπαιδευόμενοι περνάνε 28 βασανιστικές ημέρες, εξασκούμενοι σε πρακτικές αντιτρομοκρατίας, σε ανάμεικτα είδη πολεμικών τεχνών, καθώς και στη χρήση όπλων.

Εν συνεχεία, οι καλύτεροι έχουν την ευκαιρία να προεκτείνουν την εκπαίδευσή τους στην περίφημη Διεθνή Ακαδημία Ασφαλείας στο Ισραήλ.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν μία εικόνα της εντατικής εκπαίδευσης των ασκούμενων:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ