Εταιρεία που πούλαγε κρέας αλόγου, προμήθευε τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα - iefimerida.gr

Εταιρεία που πούλαγε κρέας αλόγου, προμήθευε τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κρέας στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, μουλαριών και γαϊδουριών προμήθευε εταιρεία τις Αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, αποκαλύπτουν αστυνομικοί σε επιστολές τους, όπου δεσμεύονται να αποκαλύψουν και το όνομα της.

Σύμφωνα με τις επιστολές, αλλά και από αστυνομικές πηγές, εταιρεία στην οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, ήταν από τους βασικούς προμηθευτές τροφίμων αστυνομικών σχολών σε Κομοτηνή, Νάουσα και Διδυμότειχο, αναφέρει το blioko.gr, το οποίο υποστηρίζει πως μπορεί η συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία διακόπηκε όταν ξέσπασε το διατροφικό σκάνδαλο και έγινε έρευνα στις προμήθειες τροφίμων που είχε λάβει από την εταιρεία χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία επανήλθε στην προμήθεια τροφίμων των αστυνομικών σχολών

Οι παραβάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οι παρακάτω:

  • 10.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα γιατί σε δείγμα προϊόντος «σουτζουκάκι» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, παραπλάνηση καταναλωτή και διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.
  • 5.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης Αλεξανδρούπολης γιατί σε δείγματα προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.
  • 4.000 ευρώ πρόστιμο στην ίδια εταιρεία στο Άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή γιατί σε δείγμα προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.
  • 15.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή γιατί σε δείγματα προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.
  • 7.000 ευρώ στην ίδια εταιρεία στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη γιατί διαπιστώθηκε δυσχέρανση του ελέγχου, ενώ η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ