Η ηλεκτρονική «προξενήτρα» της Κίνας – Πώς μια εταιρία άλλαξε τους όρους του φλερτ κι έγινε η μεγαλύτερη του είδους της - iefimerida.gr

Η ηλεκτρονική «προξενήτρα» της Κίνας – Πώς μια εταιρία άλλαξε τους όρους του φλερτ κι έγινε η μεγαλύτερη του είδους της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιδέα της ηλεκτρονικής «προξενήτρας» προέκυψε στην 27χρονη τότε Γκονγκ Χαϊγιάν από την προσωπική της ανάγκη να βρει τον άντρα με τον οποίο θα παντρευόταν και θα έκανε οικογένεια.

Επειδή όμως αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση στην Κίνα και είχε ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήματα σε σάιτ γνωριμιών του εξωτερικού, αποφάσισε να φτιάξει τη δική της ιστοσελίδα, παραθέτοντας τα προσωπικά στοιχεία της και τα κριτήρια του ιδανικού (κατά την ίδια) μελλοντικού συζύγου.

Έναν χρόνο αργότερα, η Χαϊγιάν ήταν παντρεμένη και στην ιστοσελίδα της -η οποία ονομαζόταν τότε love21cn.com- γινόταν χαμός από αιτήσεις κοριτσιών κι αγοριών, που έψαχναν αγωνιωδώς κι έναντι μικρής συνδρομής το δικό τους ταίρι.

Όπως αναφέρει το fortunegreece, η σελίδα της Χαϊγιάν -που στο μεσοδιάστημα μετονομάστηκε σε Jiayuan κι έγινε Ltd- έφθασε μέσα σε οκτώ χρόνια να έχει 40,2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, 300 υπαλλήλους, δελεαστικές προσφορές από το εξωτερικό για την εξαγορά της και μία θέση στον NASDAQ, υπό τον τίτλο DATE.

Έτσι η Jiayuan.com International Ltd είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρία του είδους της στην Κίνα και η 37χρονη πια Χαϊγιάν, ως ιδρυτής και CEO της κατέχει το 20,27% των μετοχών του επιχειρηματικού «τέκνου» της και μία προσωπική περιουσία 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια η Χαϊγιάν δεν επαναπαύτηκε με την τεράστια της επιτυχία, αφού εδώ και τρία χρόνια «τρέχει» την Xique.com, που οργανώνει γάμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εταιρεία Κίνα γάμοι προξενήτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ