Η British American Tobacco Hellas μαγείρεψε «για το καλό» στο πλαίσιο του Κινήματος των 10.000 Ωρών - iefimerida.gr

Η British American Tobacco Hellas μαγείρεψε «για το καλό» στο πλαίσιο του Κινήματος των 10.000 Ωρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ενέργεια BAT Hellas Cooks for Good έκανε το δεύτερο σημαντικό βήμα του, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, το Κίνημα των 10.000 Ωρών, μία φιλόδοξη πρωτοβουλία εθελοντισμού της British American Tobacco Hellas. Η δράση BAT Hellas Cooks for Good πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα πολιτών We Cook for Good.

Το Κίνημα των 10.000 Ωρών φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα Κινήματα Εθελοντισμού στην Ελλάδα. Με τρεις βασικούς πυλώνες, την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει στόχο την εθελοντική συνεισφορά στο έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δημόσιων φορέων και ομάδων πολιτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα και τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Το Κίνημα προσδοκά να ενώσει τους ανθρώπους της εταιρείας με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, με στόχο όλοι μαζί να συγκεντρώσουν 10.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Στο εντευκτήριο του γηπέδου αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στο Μαρούσι συγκεντρώθηκαν 45 εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, με στόχο να προετοιμάσουν και να συσκευάσουν 200 μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού. Υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων της ομάδας We Cook for Good, που συνδυάζουν το πάθος τους για τη μαγειρική με τη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά και συμμετοχή, και μέσα σε ένα ιδιαίτερα όμορφο κλίμα συλλογικής προσπάθειας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό μαγειρεύοντας «για το καλό»: ετοίμασαν τρεις νόστιμες συνταγές που έδωσαν ελπίδα σε άπορες οικογένειες στις εργατικές πολυκατοικίες του Ταύρου. Το φαγητό διανεμήθηκε σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κύκλος της Αγάπης» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η έναρξη της ενέργειας σηματοδοτήθηκε από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, Matthieu Juery, ο οποίος καλωσόρισε τη θερμή υποδοχή των εργαζομένων στην προσπάθεια της εταιρείας να συμβάλει στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που στο δεύτερο κάλεσμα του Κινήματος των 10.000 Ωρών βλέπω και πάλι τόσους εργαζόμενους της εταιρείας μας μαζεμένους εδώ, με ενθουσιασμό και θέληση να συνεισφέρουν. Σήμερα η δράση BAT Hellas Cooks for Good αναφέρεται φυσικά στον πυλώνα που εστιάζει στον Άνθρωπο, στο συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη ένα χέρι βοήθειας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε. Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας, όλο και πιο κοντά μας, ανθρώπους σε ανάγκη, και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει ο καθένας μας να κάνει κάτι γι' αυτό στην πράξη, με όποιον τρόπο μπορεί. Εμείς που έχουμε δουλειά και θαλπωρή, ας δώσουμε το καλό παράδειγμα, στεκούμενοι στο πλευρό όσων τα στερούνται». Ο κ. Juery ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους της We Cook for Good για την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της ενέργειας. Τόνισε, επίσης τη σημασία της διαρκούς δέσμευσης «για το καλό», τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά καθημερινά.

Το Κίνημα των 10.000 Ωρών εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2013 με τη δράση ΟΠΑ! ΓΟΠΑ. για τον καθαρισμό κεντρικών πεζόδρομων στην περιοχή του Θησείου από τα αποτσίγαρα, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και τη χορηγία 80 σταχτοδοχείων στο Δήμο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ενήλικων καπνιστών για την υιοθέτηση εκ μέρους τους μίας υπεύθυνης συμπεριφοράς, με στόχο τη διατήρηση μίας πιο καθαρής και όμορφης πόλης.

Στη British Αmerican Τobacco Hellas δεσμευόμαστε να λειτουργούμε ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, με σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας και το περιβάλλον της πόλης. Η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και να στέκεται δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας με όποιον τρόπο μπορεί. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία και η προσωπική δέσμευση του καθενός από εμάς. Το Κίνημα των 10.000 Ωρών είναι ανοιχτό στη συνεισφορά όλων όσων πιστεύουν στη δύναμη του εθελοντισμού και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της εταιρείας προσθέτοντας δικές τους ώρες εθελοντισμού για τη μεγιστοποίηση του κοινού αποτελέσματος. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κινήματος www.10000hours.gr για να μάθετε περισσότερα.

Λίγα Λόγια την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas ανήκει στον Όμιλο της British American Tobacco και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, διανομής και εμπορίας προϊόντων καπνού έχοντας μια δυναμική παρουσία στο χώρο της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας περισσότερα από 100 χρόνια. Σήμερα, στην ελληνική αγορά, η British American Tobacco Hellas αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού, με μερικά από τα δημοφιλέστερα σήματά της να είναι τα τσιγάρα Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Vogue, Rothmans, Kent κ.α., καθώς και τα προϊόντα καπνού για στριφτά τσιγάρα Craven, Samson, Pall Mall και ο καπνός πίπας Captain.

Λίγα Λόγια την We Cook for Good

Η We Cook for Good είναι μια εθελοντική ομάδα νέων ανθρώπων που βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες, ιδιαίτερα σίτισης, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε μαγειρικές εγκαταστάσεις - όντας άστεγοι ή φιλοξενούμενοι σε κάποιο ίδρυμα – ή επειδή δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα αγοράς ποιοτικών πρώτων υλών (μονογονεεικές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ