Δεν θα πιστεύτε ποιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας του 2013 [εικόνα] - iefimerida.gr

Δεν θα πιστεύτε ποιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας του 2013 [εικόνα]

Ο Νοέμβριος του 2013 ήταν ο πιο ζεστός στη μετεωρολογική ιστορία [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία να έχει πέσει αρκετά, όμως μέχρι να μπει ο χειμώνας και με τη... βούλα, ο καιρός ήταν ιδανικός για όσους αγαπούν το καλοκαίρι. Το φαινόμενο της καλοκαιρίας ήταν παγκόσμιο και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού ο Νοέμβριος που πέρασε ήταν ο πιο ζεστός στη μετεωρολογική ιστορία.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, ο Νοέμβριος του 2013 είχε μέση θερμοκρασία που ξεπερνούσε κατά 0,78 βαθμούς Κελσίου το μέσο όρο των 12,9 βαθμών των προηγουμένων Νοεμβρίων. Το γεγονός αυτό, του δίνει τον... τίτλο του πιο ζεστού Νοεμβρίου στην ιστορία καθώς από το 1880, που άρχισαν να κρατιούνται μετεωρολογικά στοιχεία, δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη μέση θερμοκρασία.

Ιδίως οι περιοχές όπως οι Ρωσία, η Ινδία και ο Ειρηνικός ωκεανός πέρασαν τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου με θερμοκρασίες πολύ πιο ψηλές από ο,τι είχαν συνηθίσει. Παράλληλα, τα μόνα μέρη του πλανήτη όπου έζησαν πιο κρύο Νοέμβριο από τα προηγούμενα έτη ήταν ένα τμήμα της Αυστραλίας και ένα της Βόρειας Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παγκόσμιος μέσος όρος θερμοκρασίας αυξάνεται συνεχώς, καθώς από το 1976 και μετά όλες οι μέσες θερμοκρασίες Νοεμβρίων είναι ανοδικές. Πέραν αυτού όμως, σημειώνεται συνεχόμενη αύξηση των δεικτών σε όλους τους μήνες, με μεγαλύτερες ή μικρότερες διαφορές. Αυτό σημαίνει πως τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης έχει σημαντικά υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή που θα έπρεπε.

Δείτε το παγκόσμιο χάρτη θερμοκρασίας του Νοεμβρίου που μας πέρασε:

Δεν θα πιστεύτε ποιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας του 2013 [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ