Πέθανε ο εγκέφαλος της «μεγάλης ληστείας του τρένου» -Η λεία της συμμορίας ανήλθε στα 47,6 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πέθανε ο εγκέφαλος της «μεγάλης ληστείας του τρένου» -Η λεία της συμμορίας ανήλθε στα 47,6 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ρόνι Μπιγκς, ο άνθρωπος που σκέφθηκε και υλοποίησε τη «μεγάλη ληστεία του τρένου», στις 8 Αυγούστου 1963, η λεία της οποίας ανήλθε στα 47,6 εκατ. ευρώ.

Η 11-μελής σπείρα είχε ληστέψει το ταχυδρομικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Γλασκώβη. Τα μέλη της συμμορίας, όταν σταμάτησαν το τρένο φορούσαν μάσκες του σκι και κράνη, ενώ έφυγαν από αυτό κρατώνας 120 τσάντες γεμάτες χρήματα. Ο ο Μπιγκς είχε δηλώσει ότι το μερίδιό του από τη ληστεία ήταν 147.000 λίρες, τα οποία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει τα είχε σκορπίσει μέσα σε τρία χρόνια, ενώ μέχρι τελευταία σιγμή δήλωνε αμετανόητος για την πράξη του.

Ο Μπινγκς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών, ωστόσο, ύστερα από 15 μήνες κατάφερε να δραπετεύσε. Παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές το 2001 και οδηγήθηκε στη φυλακή, την οποία εγκατέλειψε οριστικά το 2009 για λόγους υγείας.

Το 1978, σε ηλικία 49 ετών, ο Μπιγκς ηχογράφησε μαζι με το γνωστό βρετανικό πανκ συγκρότημα «Sex Pistols» τα τραγούδια «No one is innocent (Κανείς δεν είναι αθώος) και Belsen Was a Gas» τα οποία περιλήφθηκαν στην κινηματογραφική ταινία «The Great Rock' n' Roll Swindle». Το «No One is innocent» κυκλοφόρησε και σε «σινγκλ» για να φθάσει στις 30 Ιουνίου του 1978 στο νούμερο 7 του βρετανικού «τοπ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ