Reuters: Ποια είναι η ευκαιρία και ποια η πρόκληση στην «σπαρτιατική» ελληνική προεδρία της ΕΕ - iefimerida.gr

Reuters: Ποια είναι η ευκαιρία και ποια η πρόκληση στην «σπαρτιατική» ελληνική προεδρία της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επερχόμενη ελληνική προεδρία της ΕΕ γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει ότι «μόλις 18 μήνες μετά την παραλίγο έξοδο της από το ευρώ, η Ελλάδα παίρνει την προεδρία με την ελπίδα να την χρησιμοποιήσει για να αποδείξει ότι επανέρχεται».

Σε δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρεται στις ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβει η χώρα και τονίζει ότι η Ελλάδα «έχει τη φήμη του μεγαλύτερου προβλήματος στην Ευρώπη και θα διαπραγματεύεται για μια ελάφρυνση χρέους την ίδια στιγμή που θα έχει την προεδρία».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα σχολιάζει και τα οφέλη της χώρας από την ανάληψη του συγκεκριμένου πόστου, αναφέροντας: «Για την Ελλάδα, της οποίας η τύχη έχει αναστηθεί κάπως μετά την παραλίγο χρεοκοπία της, η προεδρία προσφέρει μια ευκαιρία και μια πρόκληση: Την ευκαιρία να δείξει στην ΕΕ πως είναι στο σωστό δρόμο και μπορεί να έχει μια καλά οργανωμένη απόδοση, αλλά και το ρίσκο της ακόμη πιο σκληρής κριτικής εάν δεν το κάνει».

Παράλληλα, το Reuters αναφέρει πως και «ο προϋπολογισμός της ελληνικής προεδρία θα υποστεί δραματικές περικοπές, με την χώρα να διαθέτει 50 εκατ. ευρώ και υπόσχεται να πραγματοποιήσει ένα ''σπαρτιατικό'' εγχείρημα» και τονίζει πως οι επίτροποι της ΕΕ που θα επισκεφθούν την Αθήνα θα πληρώνουν τα δωμάτια τους από τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ