Εντονο φλερτ του ΤΑΙΠΕΔ προς τον ζάμπλουτο Αμερικανό Τζον Πόλσον - iefimerida.gr

Εντονο φλερτ του ΤΑΙΠΕΔ προς τον ζάμπλουτο Αμερικανό Τζον Πόλσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους επενδυτές, το ΤΑΙΠΕΔ, προσφάτως, έκανε κρούση σε αμερικανικά hedge funds. Το... φιλέτο είναι η ακίνητη περιουσία της Ελλάδας -από λιμάνια μέχρι νησιά- και φυσικά στόχος είναι να εξευρεθούν οι πόροι που θα καλύψουν το χρέος.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Blοomberg ανώτατα στελέχη του Ταμείου, που έχουν επιφορτιστεί με την εξεύρεση 11 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης κρατικών ακινήτων μέχρι το 2016, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δισεκατομμυριούχο hedge fund manager Τζον Πόλσον στη Νέα Υόρκη στις αρχές της εβδομάδας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως funds όπως το Paulson & Co και το Third Point LLC, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τα ακίνητα.

Ο Πόλσον δεν είναι μια τυχαία περίπτωση στον θαυμαστό χώρο των επιχειρήσεων. Το 2007 εξασφάλισε για τους επενδυτές του, 15 δισ. δολάρια ποντάροντας εναντίον των στεγαστικών δανείων, λίγο πριν την κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα στις ΗΠΑ, ενώ αγόρασε και μετοχές της Alpha Bank κατά την περίοδο της ανακεφαλαίωσης.

«Υπάρχει βελτιωμένο κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου. «Πριν από έξι μήνες ή έναν χρόνο οι επενδυτές έρχονταν στην Ελλάδα ζητώντας αποδώσεις 30%, ήταν σουρεαλιστικό. Μπορεί να μην κινούμαστε όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η κρίση λειτουργεί ως μαγνήτης και σε κρατάει. Ακόμα κι έτσι, όμως, κινούμαστε».
Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει προσφορές για την ΔΕΠΑ τον Ιούνιο, θέλει να συγκεντρώσει 3,6 δισ. ευρώ το 2014 μέσω της πώλησης ακινήτων, στόχο τον οποίο ο κ. Ταπραντζής χαρακτήρισε «φιλόδοξο». Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει ποσοστά στα δυο λιμάνια της στα μέσα Φεβρουαρίου και στοχεύει στην ολοκλήρωση της πώλησης του Ελληνικού τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg hedge funds ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ