Αυτό είναι το πιο «ζωντανό» παιχνίδι τρόμου που αντιλαμβάνεται το φόβο και δυσκολεύει όταν αγχώνεσαι - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πιο «ζωντανό» παιχνίδι τρόμου που αντιλαμβάνεται το φόβο και δυσκολεύει όταν αγχώνεσαι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ένα παιχνίδι τρόμου να σε μάθει πως να επιβάλλεσαι στα συναισθήματά σου με λογική; Κι όμως αυτό επιδιώκει το Nevermind το παιχνίδι τρόμου που αντιλαμβάνεται το φόβο σου και δυσκολεύει ανάλογα με το πόσο αγχωμένος είσαι.

Πως γίνεται αυτό; Με ειδικά καλώδια που συνδέονται με τη συσκευή και μετρούν τους χτύπους της καρδιάς. Το παιχνίδι δημιούργησε η Έριν Ρέινολντς εμπνευσμένη από την ταινία The Cell και για να τερματίσεις το παιχνίδι πρέπει να είσαι καλός στο να μάθεις να ελέγχεις το άγχος σου γρήγορα.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι η εξής:

Ένας ψυχολόγος επιστημονικής φαντασίας (αυτός που παίζει το παιχνίδι), βοηθά τους ασθενείς του να απαλλαχτούν από τις πιο τρομακτικές τους αναμνήσεις. Μπαίνει λοιπόν μέσα σε αυτές και προσπαθεί να καταφέρει να βγει ζωντανός, χωρίς να τον «ρουφήξουν» μέσα τους. Σύμφωνα με το digitallife, αν αρχίσεις να φοβάσαι, η οθόνη θολώνει και τρέμει, δυσκολεύοντας το έργο σου. Ένα παράδειγμα είναι μια τρομακτική κουζίνα, όπου προσπαθείς να λύσεις έναν γρίφο και όταν αρχίσεις να αγχώνεσαι, το δωμάτιο γεμίζει με γάλα, το οποίο κάποια στιγμή θα σε πνίξει αν δεν ηρεμήσεις.

Ωστόσο, ο σκοπός τους παιχνιδιού δεν είναι απλά να τρομάξει τον παίκτη, αλλά να τον βοηθήσει να αναπτύξει τις δυνατότητες ελέγχου του άγχους του, σύμφωνα με τη Ρέινολντς. Μέσα από το Nevermind η ίδια έμαθε να εξασκεί τις βαθιές ανάσες, ενώ άρχισε να είναι πιο ήρεμη στην πραγματική της ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ