Με εθελούσια η μείωση προσωπικού στα ΕΑΣ - Στόχος να γίνει βιώσιμη επιχείρηση, λένε διοίκηση και εργαζόμενοι - iefimerida.gr

Με εθελούσια η μείωση προσωπικού στα ΕΑΣ - Στόχος να γίνει βιώσιμη επιχείρηση, λένε διοίκηση και εργαζόμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι να μετατρέψουν τα ΕΑΣ σε μια «βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου», δηλώνουν διοίκηση και εργαζόμενοι μετά την συμφωνία στο Eurogroup για την τύχη της επιχείρησης.

Όπως εξήγησε και ο υπουργός Οικονομικών, η τελική συμφωνία προβλέπει αναδιάρθρωση των ΕΑΣ που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με 3 εργοστάσια ως το τέλος του 2014 και τη δυνατότητα εξαγωγών.

Το σχέδιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα προβλέπει τη διάσπαση της εταιρείας, έως το Μάιο, σε πολιτικό και σε στρατιωτικό σκέλος. Το πολιτικό θα οδηγηθεί σε άμεση εκκαθάριση, ενώ το στρατιωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Συμφωνήθηκε επίσης, πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (από περίπου 800 υπάλληλοι θα παραμείνουν οι 500), το κλείσιμο ενός εργοστασίου και η μετεγκατάσταση ενός δεύτερου χωρίς απολύσεις.

Αν ως το τέλος Δεκεμβρίου 2014 κριθεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε θα ακολουθήσει τη λύση ΕΛΒΟ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΑΒΕΕ:

«Η σημερινή συμφωνία του Eurogroup, σαν αποτέλεσμα των σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της μοναδικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών της χώρας.

Η πορεία αυτή στηρίζεται στην υπεύθυνη στάση, στην πίστη και αφοσίωση των εργαζομένων, οι οποίοι – σημειωτέον – διατηρούν μέχρι σήμερα την εταιρεία σε πλήρη λειτουργία, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Η εξυγίανση των ΕΑΣ θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μέσω της ενίσχυσης του εξαγωγικού έργου και της πλεονασματικής λειτουργίας της εταιρείας.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν μια βιομηχανία που βαρύνεται με μακροχρόνιες παθογένειες και ελλείμματα του παρελθόντος σε μια σύγχρονη βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ