Η άγνωστη κι επικίνδυνη ουσία που μετατρέπει τα «ρετάλια» κρέατος σε πανάκριβα φιλέτα [βίντεο] - iefimerida.gr

Η άγνωστη κι επικίνδυνη ουσία που μετατρέπει τα «ρετάλια» κρέατος σε πανάκριβα φιλέτα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί bon viveur που αγαπούν τις ιδιαίτερες και εκλεκτές γεύσεις θεωρούν πως όσο πιο ακριβό είναι το φιλέτο ενός εστιατορίου, τόσο πιο εξαίσιο είναι. Η αλήθεια όμως διαφέρει κατά πολύ από αυτή τη θεωρία.

Καθημερινά αποκαλύπτονται διάφορες «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων και μια από αυτές είναι η μαγική «κόλλα» κρεάτων γνωστή και ως τρανσγλουταμινάση.

Πρόκειται για ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Χάρη σε αυτή την «κόλλα» τα κομμάτια κρέατος που περισσεύουν ενώνονται μεταξύ τους και πωλούνται σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα τα μοσχαρίσια φιλέτα.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρσι καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη. Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόλλα κρέατος τρανσγλουταμινάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ