Νέα υπόθεση Κωσταλέξι στην Πάτρα-Γονείς κρατούν αλυσοδεμένο το παιδί τους με διανοητικά προβλήματα για να μην γίνεται «ενοχλητικό» - iefimerida.gr

Νέα υπόθεση Κωσταλέξι στην Πάτρα-Γονείς κρατούν αλυσοδεμένο το παιδί τους με διανοητικά προβλήματα για να μην γίνεται «ενοχλητικό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρίκη προκαλεί μία υπόθεση στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας με «πρωταγωνιστή» έναν 17χρονο με διανοητικά προβλήματα, ο οποίος παραμένει αλυσοδεμένος από τους γονείς του. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής οι γονείς δένουν καθημερινά τον γιο τους, αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι από ειδικό ίδρυμα που επισκέπτεται.Οπως αναφέρει το Patrastimes, η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μακρή, με έγγραφά της, προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, την Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ζήτησε τη διερεύνηση καθώς και την ενημέρωση της, εγγράφως εντός της ημέρας, για την περίπτωση 17χρόνου.

Η κ. Μακρή τονίζει ότι το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα καθώς και την Επιτροπή Δικαιωμάτων Ψυχικά Ασθενών αλλά και την Αυτοτελή Υπηρεσία Δικαιωμάτων Ασθενών, ώστε να εξετάσουν την υπόθεση και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ταυτοχρόνως, θα προβεί σε ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος του πάσχοντος από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, του Υπουργείου Υγείας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτρα γονείς ανήλικος Κωσταλέξι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ