Ο Σπύρος Γιαννιώτης «κολυμπάει» στα βραβεία -Τρίτη φορά κορυφαίος αθλητής της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ο Σπύρος Γιαννιώτης «κολυμπάει» στα βραβεία -Τρίτη φορά κορυφαίος αθλητής της Ελλάδας

Γιαννιώτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκανε γνωστό το όνομά του κάνοντας... απλωτές στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά την ίδια ώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης «κολυμπάει» στα βραβεία. Και παρότι ο Κερκυραίος τιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην Ελλάδα, ακόμη δεν έχει ξεπεράσει μία περίεργη... αλλεργία: εκείνη στα μικρόφωνα.

Ο Γιαννιώτης, ο οποίος τον Ιούλιο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα, τιμήθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής στην Ελλάδα για το 2013, στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, κάτι που ως τώρα είχε πετύχει μόνο ο Κώστας Κεντέρης. «Εχω αλλεργία στα μικρόφωνα και έχω απίστευτο τρακ», δήλωσε παρόλα αυτά όταν παρέλαβε το βραβείο του και έδωσε συμβουλή σε όλα τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό.

Αντίθετα, ο Φερνάντος Σάντος φαίνεται πως εξοικειώνεται με τις δηλώσεις του στα ελληνικά. Επειτα από τη βραδιά της πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στη γλώσσα μας και παραλαμβάνοντας το βραβείο του κορυφαίου προπονητή.

«Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενους. Σας ευχαριστώ όλους. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός. Η Εθνική βραβεύθηκε ως η κορυφαία ομάδα.

Καλύτερη αθλήτρια αναδείχθηκε η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, ενώ ήταν δεύτερη στην αντίστοιχη διοργάνωση γυναικών.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η βράβευση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη ο οποίος τιμήθηκε με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ηθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Τιμητική διάκριση έλαβαν πλήθος αθλητών, αθλητριών και ομάδων, όπως και ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ