WC-TV: O πιο τρομακτικός κι αιμοδιψής δαίμονας της χρονιάς μιλάει ελληνικά προκαλώντας υστερία [video] - iefimerida.gr

WC-TV: O πιο τρομακτικός κι αιμοδιψής δαίμονας της χρονιάς μιλάει ελληνικά προκαλώντας υστερία [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφάζει παιδιά, τον έχουν «υμνήσει» από τον Μίλτον μέχρι τον Φλομπέρ και τον Ράσελ, φέρνει την Αποκάλυψη και «αναστήθηκε» με τον «Ακέφαλο Καβαλάρη». Ο ΤΑΖ σε ρεσιτάλ εξορκισμού.

Εξορκισμού όχι για τον Μολώχ αλλά για τους γνωστούς υστερικούς που γέμισαν το διαδίκτυο με πανικόβλητα post, όσον αφορά στο πως τα αμερικάνικα media επιχειρούν να συνδέσουν την αγνή αμόλυντη ορθόδοξη πατρίδα μας με τον σατανισμό. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι θα έπρεπε να έχουν καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο τόσα χρόνια με τη ρετσινιά του Δράκουλα φορτωμένη στο σβέρκο τους.

Λοιπόν η ιστορία πάει ως εξής: Από το «Δευτερονόμιον» και το «Λεβιτικόν» της Παλαιάς Διαθήκης στο γραμμένο το 1667 ποίημα του Τζον Μίλτον «Χαμένος Παράδεισος», τη νουβέλα «Salammbo» που έγραψε ο Φλομπέρ το 1862 και το θρυλικό «Ουρλιαχτό» του Άλεν Γκίνσμπεργκ το 1955, ο τρομερός δαίμονας Μολώχ εμφανίζεται συχνά στο προσκήνιο. Ποτέ όμως με την μαζική απήχηση της φετινής του εμφάνισης και ποτέ με τις απόκοσμες και τρομακτικές απειλές του να ξεστομίζονται σε άπταιστα σύγχρονα ελληνικά. Από τα σκοτεινά ερέβη της κολάσεως ο Μολώχ, αποφάσισε πριν λίγους μήνες, πιο απειλητικός από ποτέ, να ξυπνήσει τον «Ακέφαλο Καβαλάρη» και τους «4 Ιππότες της Αποκάλυψης», για να φέρει την κυριαρχία του «σκοταδιού» στον κόσμο. Προφανώς θα αργήσει να το καταφέρει εφ' όσον η επιτυχία του σίριαλ «Sleepy Hollow» στο οποίο ο Μολώχ δαιμονίζεται και μιλάει ελληνικά παρ' όλο που δρα σε μια αμερικάνικη κωμόπολη (η οποία λέγεται «Sleepy Hollow») οδήγησε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox να παραγγείλει έναν δεύτερο κύκλο επεισοδίων για την επόμενη σεζόν.



Ναι, για τηλεοπτική σειρά φαντασίας πρόκειται που υποτίθεται ότι εκμοντερνίζει το κλασσικό διήγημα του 1820 από τον Ουάσιγκτον Ίρβινγκ, «The Legend of Sleepy Hollow». Τον «Θρύλο του Ακέφαλου Καβαλάρη» δηλαδή που διασκεύασε το 1999 για τον κινηματογράφο ο Τιμ Μπάρτον, με τον Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του ντετέκτιβ Ίκαμποντ Κρέιν. Στη νέα, τηλεοπτική εκδοχή που καμία σχέση δεν έχει ούτε με την ταινία ούτε φυσικά με το διήγημα πέρα από τα πολύ βασικά, ο Ίκαμποντ Κρέιν αφού καταστήσει ακέφαλο τον πλέον Ακέφαλο Καβαλάρη σε μία μάχη του 18τόσο, σκοτώνεται και ο ίδιος. Μέχρι να αναστηθεί στο σήμερα όπου ο Ακέφαλος Καβαλάρης έχει αναστηθεί κι αυτός, τακιμιάζοντας με τον Μώλοχ και διάφορους άλλους δαίμονες.

Στο σήμερα, ο Ίκαμποντ Κρέιν θα αλλάξει ξανά δουλειά εφ' όσον θα πρέπει να συνεταιριστεί άτυπα σαν ντετέκτιβ με μία μπατσίνα προκειμένου να αποτραπεί η κυριαρχία του κακού, να εξιχνιαστεί μια σειρά αποκεφαλισμών και να αποδείξουν πάνω από όλα και οι δύο τους πως δεν είναι τρελοί. Έχοντας για βοηθό στο πλευρό τους το φάντασμα της πεθαμένης από τον 19ο αιώνα, συζύγου του Κρέιν, Κατρίνα, η οποία ήταν μάγισσα, αλλά του το έκρυβε. Και για εχθρούς καμία ντουζίνα αλλά πλάσματα του «εξ' από δω» μαζί με τους ανθρώπινους συνεργάτες τους. Του υπερφυσικού το μπάχαλο δηλαδή σε ένα θεότρελο concept που ανακατεύει ότι μπορείς να φανταστείς, από τον Μολώχ μέχρι τον Τζορτζ Ουάσιγκτον. Και αλήθεια είναι πως τα ανακατεύει διασκεδαστικά και χορταστικά σαν μια πρώτης τάξης «ένοχη» απόλαυση.

Όχι τυχαία εφ' όσον οι «σεφ» της σειράς είναι οι ειδικοί στο είδος Άλεξ Κούρτζμαν και Ρομπέρο Όρκι, στενοί συνεργάτες του Τζ. Τζ. Έιμπραμς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή και τα σενάρια τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών όπως «Lost», «Star Trek», «Χαβάη 5 – 0», «Transformers», «Ο θρύλος του Ζορό», «Τhe Amazing Spiderman 2» και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Με τους δύο δημιουργούς μανιακούς με τον χώρο του φανταστικού, προφανώς να εμπνέονται την ελληνική λαλιά του δικού τους Μολώχ από το συσχετισμό του με τον Κρόνο και τις θυσίες παιδιών στο όνομά του, στην αρχαία Καρχηδόνα, σύμφωνα με αναφορές από τον Πλούταρχος και διάφορες άλλες αρχαίες ελληνικές και λατινικές γραπτές πηγές. Εντάξει, δεν τις κάναμε εμείς τις θυσίες, αλλά μια ο Πλούταρχος, μια η Βίβλος, μια η ελληνική γλώσσα που κάνει εφέ, μια η μυθολογία μας, ο Κρόνος και η εμφανισιακή ομοιότητα του Μολώχ με τον Μινώταυρο, δώσανε την έμπνευση. Αυτό ήταν όλο το θέμα που προκάλεσε μια ακόμα βουκολική πατροπαράδοτη θεωρία συνομωσίας.


Στο διά τάυτα, ένας από τους λόγους της μεγάλης επιτυχίας, του συγκεκριμένου, τηλεοπτικού Μολώχ και της τρομακτικής αποτελεσματικότητας της εικόνας του, είναι η επιλογή των δημιουργών να τον παρουσιάζουν «θολό» ή φευγαλέα, αφήνοντας το περίγραμμα της κερασφόρου ανθρωπόμορφης φιγούρας του μαζί με την επιβλητική φωνή του, να παίζει περίεργα παιχνίδια με τη φαντασία του θεατή. Σε ένα χορταστικό πακέτο υπερφυσικού και περιπέτειας, με φιλικές προς το μέσο θεατή, δόσεις διασκεδαστικού τρόμου και χαβαλέ. Κάτι που σε συνδυασμό με την χημεία των πρωταγωνιστών Τομ Μίσον και Νικόλ Μπεχάρι, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Δημιουργώντας το χιτ – έκπληξη της σεζόν κόντρα στις αρχικές προβλέψεις πολλών που θεωρούσαν προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

Κερδίζοντας ταυτόχρονα και τους δύσκολους απέναντι σε αυτό το είδος, κριτικούς, με το Time Magazine, να συγκαταλέγει το «Sleepy Hollow» στα δέκα νέα καλύτερα σίριαλ της χρονιάς. Και σίγουρο το μοναδικό σίριαλ της νέας χρονιάς που περιέχει έστω και ελάχιστα ελληνικά, το οποίο που δεν χρειάζεται εξορκισμό σε αντίθεση με τις σειρές που έχουν όλους τους διαλόγους τους στα ελληνικά.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ