Αυτό είναι το Facebook για το iPad - iefimerida.gr

Αυτό είναι το Facebook για το iPad

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι σήμερα οι κάτοχοι της Apple tablet χρησιμοποιούσαν το mobile facebook site, την εφαρμογή για iPhone (με τα γνωστά μειονεκτήματα του μικρού μεγέθους) ή κάποια από τις τρίτες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο App Store.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες αφού η Facebook for iPad App φαίνεται ότι είναι σχεδόν έτοιμη και κρυμμένη στον κώδικα του Facebook for iPhone!

Την αποκάλυψη έκανε το γνωστό blog TechCrunch και όλα δείχνουν ότι η εφαρμογή είναι πραγματικά εξαιρετική!

Σύμφωνα με το άρθρο του γνωστού MG Siegler η πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής για iPhone 3.4.4, που έλυσε πολλά προβλήματα, περιέχει μέσα ολόκληρο και λειτουργικό τον κώδικα της εφαρμογής του iPad!

Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον η εφαρμογή του Facebook για το iOS θα είναι universal binary, θα περιέχει δηλαδή και τις δύο εφαρμογές στο ίδιο αρχείο και θα λειτουργεί με βάση την συσκευή στην οποία εγκαθίσταται.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να μιλήσουμε για το user interface, την εμφάνιση, την ταχύτητα και την λειτουργικότητα που φαίνεται να τα πάει πολύ καλά στο iPad! Για το navigation βλέπουμε ότι υπάρχει ένα μενού στην αριστερή πλευρά που εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με ένα “σπρώξιμο” στην οθόνη του iPad. Επίσης η εφαρμογή χρησιμοποιεί και πολλά pop-overs, παραθυράκια δηλαδή που εμφανίζονται στην οθόνη για να εκτελέσουν μία λειτουργία ή να εμφανίσουν ένα μενού ή μια πληροφορία.

Όταν γυρνάτε το iPad οριζόντια η λίστα των φίλων σας που είναι online στο chat εμφανίζεται και μέσω των pop-overs μπορείτε να κάνετε chat ενώ κάνετε και άλλα πράγματα στο Facebook.
O Photo viewer είναι επίσης πολύ καλός και μοιάζει με τη native εφαρμογή του iPad ενώ τα Places εμφανίζονται σε ένα μεγάλο χάρτη στον οποίο εμφανίζονται όλοι οι φίλοι σας που έχουν τσεκάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το Facebook βρίσκεται σε γενικό lockout, μία περίοδο κατά την οποία όλο το προσωπικό δουλεύει για την τελειοποίηση πολλών νέων προιόντων και υπηρεσιών που φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα! Ελπίζω μαζί με την εφαρμογή του iPad και τα άλλα νέα προιόντα να κυκλοφορήσει και μία σοβαρή αναβάθμιση του Facebook for iPhone το οποίο παραμένει η πιο πετυχημένη εφαρμογή σε ολόκληρο το App Store.

Όλα τα screenshots μπορείτε να τα δείτε εδώ.

ΠΗΓΗ: www.newsbytes.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple iPad Facebook tablet app store
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ