Paranoia: Μία ταινία για τον κρυφό πόλεμο πίσω από τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων σας [βίντεο] - iefimerida.gr

Paranoia: Μία ταινία για τον κρυφό πόλεμο πίσω από τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων σας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκανε πρεμιέρα στις 16 του περασμένου Αυγούστου και οι περισσότερες κριτικές που δέχθηκε ήταν ως επί το πλείστον αρνητικές: ταινία άνευρη, δίχως κάποιο στοιχειώδες ερμηνευτικό βάθος, δύο γερασμένους πια αστέρες (Γκάρι Όλντμαν και Χάρισον Φορντ), ένα τυπικό χολιγουντιανό θρίλερ με θέμα το «πραγματικό» θρίλερ της βιομηχανικής κατασκοπείας, που διεξάγεται καθημερινά ανάμεσα στα σύγχρονα φέουδα – τους εταιρικούς μιντιακούς κολοσσούς – στις πλάτες των καταναλωτών.

Ο τίτλος του φιλμ δεν είναι καθόλου υπερβολικός: «Παράνοια»... Ένας όρος που στην ψυχοπαθολογία προσδιορίζει μία πολύ σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του ίδιου του παρανοϊκού υποκειμένου ή και των ανθρώπων που «παίζουν» στα φαντασιακά σενάριά του.

Τα άτομα με παρανοϊκά στοιχεία στην προσωπικότητά τους εμφανίζουν έντονη διάθεση καχυποψίας, αισθήματα δυσπιστίας και καταδίωξης και συχνά αδυνατούν να δημιουργούν σχέσεις και βαθύς δεσμούς. Αυτές οι έντονες και υψηλού βαθμού παράλογες υποψίες για τα άτομα του περιβάλλοντος τους, είτε οικογενειακό, φιλικό ή εργασιακό αποτελούν τροχοπέδη στη συνεργασία τους και φυσικά σταθερό και μόνιμο εμπόδιο για ουσιαστική επαφή.

Οι άνθρωποι με παρανοϊκή διαταραχή προσωπικότητας υποφέρουν καθώς ερμηνεύουν τις πράξεις των άλλων μέσα από το πρίσμα του δόλου, η ικανότητά τους να εμπιστεύονται καταργείται με αποτέλεσμα να βιώνουν τις συναναστροφές ως επικίνδυνες. Έτσι κάθε τι μπορεί να ενέχει καθαυτούς στόχο την εκμετάλλευσή τους , οι λέξεις και οι πράξεις των άλλων εκλαμβάνονται επιτηδευμένα απειλητικές ενώ παράλληλα μπορούν να τεκμηριώσουν αυτή τους την αντίληψη με απόλυτη βεβαιότητα.

Οι παραπάνω λέξεις περιγράφουν με ευκρίνεια την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας και διανοητικής σύγχυσης που επικρατούν στον κόσμο των κολοσσιαίων εταιρειών κατά τη διαρκή εμπόλεμη σύγκρουσή τους με διακύβευμα την καινοτομία, το κέρδος και την «εξολόθρευση» του εχθρού.

Αυτό είναι και το θέμα της ταινίας (δύο τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσω ενός περίπλοκου σεναρίου βιομηχανικής κατασκοπείας, όπου κανείς δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα), το τρέιλερ της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.Περιλαμβάνεται επίσης κι ένα δεύτερο σύντομο βίντεο ρεπορτάζ σχετικά με το σκοτεινό σύμπαν της βιομηχανικής κατασκοπείας:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ