Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κείμενο με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

Σε κείμενο, το οποίο υπογράφουν οι «αναρχικοί» , οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους για τους οποίους έγινε στόχος το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως με την ενέργεια αυτή δίνεται μία «απάντηση στην αστυνόμευση και στην καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων στις 6 Δεκεμβρίου».

πέταξαν περισσότερες από 25 μολότοφ κατά των αστυνομικών εγκαταστάσεων με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά, όπου προσήχθηκαν δεκάδες άτομα, ενώ συνελήφθησαν τρεις.Υπενθύμιζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι άγνωστοι

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013 επιτεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Περίπου 40 σύντροφοι καταδιώκοντας τους φρουρούς έφτασαν έξω από το τμήμα και πυρπόλησαν την είσοδο, το φυλάκιο και τα υπηρεσικά οχήματα. Ταυτόχρονα άλλοι 30 σύντροφοι διέκοψαν την κυκλοφορία επί της Χαριλάου Τρικούπη στήνοντας οδοφράγματα. Με το τέλος της επίθεσης αποχωρήσαμε όλοι μαζί χωρίς κανένα απρόοπτο. Κάποια λεπτά μετά το γεγονός ομάδες Δελτάδων εισέβαλαν την πλατεία προσαγάγοντας στην τύχη 84 άτομα παντελώς άσχετα με τα συμβάν, κάτι που κάνουν κάθε φορά που πραγματοποιείται μία επίθεση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ενέργεια έγινε ως μια ελάχιστη απάντηση στην αστυνομοκρατία και την καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων στις 6 Δεκέμβρη.

Επίσης αφιερώνεται στους αναρχικούς απεργούς πείνας και δίψας στις φυλακές Κορυδαλλού,

Χαρίση, Ντάλιο, Καραγιαννίδη, Πολίτη, Μιχαηλίδη

Αναρχικοί

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ