O Ασμουσεν εγκαταλείπει την ΕΚΤ για τη θέση του υφυπουργού Εργασίας - iefimerida.gr

O Ασμουσεν εγκαταλείπει την ΕΚΤ για τη θέση του υφυπουργού Εργασίας

O Ασμουσεν εγκαταλείπει την ΕΚΤ για τη θέση του υφυπουργού Εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απόφαση που εξέπληξε αρκετούς πήρε ο Γιοργκ Ασμουσεν. Σύμφωνα με το Reuters το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα εγκαταλείψει τη θέση του ώστε να αναλάβει τη θέση υφυπουργού Εργασίας στη γερμανική κυβέρνηση.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Σύντομα θα εγκαταλείψω τη θέση μου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Οι λόγοι για την απόφαση αυτή είναι αμιγώς προσωπικοί και έχουν να κάνουν με την οικογενειακή μου κατάσταση», ανέφερε ο Ασμουσεν.

Από πέρυσι είχε αναλάβει σημαντικά καθήκοντα στην ΕΚΤ, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (το διάστημα 2008-2011). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τη θέση του στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα αναλάβει για πρώτη φορά γυναίκα, η Σαμπίνε Λόιτενσλεγκερ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ