Τα αιωρούμενα σωματίδια «πνίγουν» την Αττική -Νέα σύσταση του ΥΠΕΚΑ για τα τζάκια ως τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πνίγουν» την Αττική -Νέα σύσταση του ΥΠΕΚΑ για τα τζάκια ως τη Δευτέρα

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πνίγουν» την Αττική -Νέα σύσταση του ΥΠΕΚΑ για τα τζάκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τζάκια «πνίγουν» την Αττική, με το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης να καταγράφει υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος επανέλαβε τη σύσταση για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών μέχρι τη Δευτέρα.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως και το πρωί της Δευτέρας οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ σε νέα ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας, τονίζει το ΥΠΕΚΑ, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ