Τι συζήτησαν Σαμαράς – Καραμανλής στο μυστικό ραντεβού σε «ουδέτερο έδαφος» - iefimerida.gr

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Καραμανλής στο μυστικό ραντεβού σε «ουδέτερο έδαφος»

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Καραμανλής στο μυστικό ραντεβού σε «ουδέτερο έδαφος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τετ α τετ με νόημα είχαν πριν από λίγες ημέρες οι δύο ισχυροί άνδρες της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνος Καραμανλής, εν μέσω κυβερνητικής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα, ενώ το ραντεβού εντάσσεται στις κινήσεις του Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία.

Οι δύο άνδρες, νυν και πρώην πρωθυπουργός, συναντήθηκαν, όπως αναφέρει το «Βήμα» σε μια ψαροταβέρνα και συζήτησαν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και αντάλλαξαν απόψεις για κρίσιμα θέματα.

Στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς το ραντεβού αυτό πυροδοτεί ποικίλα σχόλια και ερμηνείες καθώς Σαμαράς και Καραμανλής δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις τα τελευταία χρόνια ενώ η επικοινωνία τους ήταν σχεδόν μηδαμινή.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, πριν από μερικές εβδομάδες ένα σημαντικό τηλεφώνημα στον κ. Σαμαρά από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί των εσωκομματικών ζυμώσεων.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί», καθώς αυτές δημιουργούν πρόβλημα και ενισχύουν την εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στη ΝΔ.

Η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο της συνάντησης, ως άκρως ενδιαφέρουσα, τόσο για την ευρύτερη κατάσταση στο πολιτικό σύστημα όσο και για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».

Στη συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα.

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε στον Πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

Επίσης κατά την συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις μερικών στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής που καθημερινά συναντά βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο όπου έχει εκφραστεί και αρνητικά για τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, υπογράμμισε σε συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ