Μαριάννα Λυμπερτά: «Πραγματοποίησα τους στόχους μου και με το παραπάνω» - iefimerida.gr

Μαριάννα Λυμπερτά: «Πραγματοποίησα τους στόχους μου και με το παραπάνω»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα ζήλευαν πολλοί αθλητές και όχι μόνο κολυμβητές . Η Μαριάννα Λυμπερτά, ανοίχθηκε στη θάλασσα και δεν διαψεύστηκε, τόσο αυτή όσο και ο προπονητής της ο Μίλτος Κανελλόπουλος, που βρίσκεται εδώ στη Σανγκάη και στηρίζει την αθλήτρια του.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια παρά την επιτυχία στα 10χλμ, ανοιχτής θάλασσας, αντέχει και επέστρεψε στην πόλη, από την παραλία όπου διεξαγόταν το αγώνισμα για να πάρει μέρος στα 1500 και τα 800μ. ελεύθερο γυναικών.

Μιλώντας με τον προπονητή της, είναι μαζί σχεδόν 10 χρόνια, καταλαβαίνεις γιατί έρχονται αυτά τα αποτελέσματα: " Η Μαριάννα έχει πάνω απ' όλα ψυχή και στον αθλητισμό αυτό είναι πολύ σημαντικό" τονίζει ο Μίλτος Κανελλόπουλος.

Η ίδια παραμένει χαμηλών τόνων και μίλησε για την επιτυχία της, μετά το 1500άρι και λίγο πριν τη συμμετοχή της στα 800μ. ελεύθερο, για τους ποιους στόχους είχε και ποιους πραγματοποίησε σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πραγματοποίησες τους στόχους σου εδώ στη Σαγκάη;

"Ναι και με το παραπάνω. Όταν έφυγα από Αθήνα πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στη 10άδα για να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός ο στόχος επετεύχθη και ήρθε και το μετάλλιο και αυτό με έκανε διπλά ευτυχισμένη, γιατί θα είναι η 4η Ολυμπιάδα που θα πάρω μέρος, αλλά και γιατί κατέκτησα ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Πως αποφάσισες να πέσεις και στην πισίνα μετά την επιτυχία αυτή;

"Είχα ήδη πάρει την πρόκριση ήμουν ήδη στα 8 άτομα, και γενικά ήμουν σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, είχα πάει καλά και στη Ρώμη είχα πάει σε καλό χρόνο. Απλά ήταν λίγο περίεργη η προσαρμογή μου από τη θάλασσα στην πισίνα, γι' αυτό δεν κατάφερα να πάω καλά στο 1500άρι. Βέβαια έχω και το 800άρι την Παρασκευή και ελπίζω να έχω βρει και την ταχύτητά μου και το κολύμπι μου. Είναι δύσκολο το "πιάσιμο" του νερού από τη θάλασσα τη ζεστή στην πισίνα, αλλά έκανα την καλύτερη προσπάθεια που μπορούσα".

Επόμενος στόχος;

"Επόμενος στόχος είναι το 800άρι, αρχικά, που έχω την Παρασκευή να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ . Είναι οι αγώνες του πρωταθλήματος, αργότερα υπάρχει ένας αγώνας στο Λονδίνο, στο οποίο θα λάβουμε μέρος, που είναι σαν test event, στις 13 Αυγούστου . Στη συνέχεια ξεκούραση και μετά αρχίζουμε για το βασικό μας στόχο, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του χρόνου στο Λονδίνο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ