Ρατσιστικό παραλήρημα της ΧΑ και κατά των Ρομά: Επιθέσεις,ύβρεις, προπηλακισμοί - iefimerida.gr

Ρατσιστικό παραλήρημα της ΧΑ και κατά των Ρομά: Επιθέσεις,ύβρεις, προπηλακισμοί

Ρατσιστικό παραλήρημα της ΧΑ και κατά των Ρομά: Επιθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει εκφράσει ανοιχτά πολλάκις τις απόψεις του για τους μετανάστες, τους πολιτικούς κλπ, ενώ από πολύ νωρίς έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο και τους πληθυσμούς των Ρομά, των Ελλήνων τσιγγάνων, που κατοικούν σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερα από το 2012 και μετά οι επιθέσεις και τα κηρύγματα ρατσιστικού μίσους εναντίον των Ρομά έχουν ενταθεί και συνοδεύονται από εμετικά συνθήματα και κραυγές για εκκαθαρίσεις και άλλα τέτοια συναφή.

Χτυπήματα σε γειτονιές Ρομά ανά την Ελλάδα

Με «δούρειο ίππο» ομάδες δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων, από το 2012 και μετά, τάγματα εφόδου της οργάνωσης ή οπαδοί της έχουν επιδοθεί σε συνεχόμενες επιθέσεις κατά Ρομά, ξυλοδαρμούς και προαναγγελίες δράσης κατά της «εγκληματικής φύσης» των τσιγγάνων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρει το «Εθνος», τους έχει χαρακτηρίσει «παράσιτα που βυσσοδομούν στο σώμα και στην ψυχή του έθνους».

Τον Ιούνιο του 2012, όπως επισημαίνει το «Εθνος», σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι αφού ακούστηκαν συνθήματα κατά των Ρομά, προπηλακίστηκε διερχόμενος τσιγγάνος με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ολονύκτιες μάχες στα Ανω Λιόσια, ενώ είχαν προηγηθεί και τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και τον Αύγουστο στο Αιτωλικό όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα 80 ατόμων, με επικεφαλής τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαψαν σπίτια Ρομά.

Τον περασμένο Μάιο, μάλιστα, είχε αφισοκολληθεί κείμενο που έγραφε μεταξύ άλλων «Εξω οι γύφτοι, τελευταία ημέρα παραμονής τους σήμερα 31 Μαΐου 2013». Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Μεσολόγγι είχε συλληφθεί πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής για εμπρησμό σε φορτηγό Ρομά.

Από τις επιθέσεις δεν γλιτώνουν ούτε και μικρά παιδιά, όπως συνέβη τον Ιούνιο 2012, όταν ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον πυρηνάρχη Χρ. Χουρμούζη, απομάκρυναν δια της βίας παιδιά Ρομά από την παιδική χαρά του ΚΤΕΛ.

Η εφημερίδα καταγράφει ακόμη και τα επεισόδια που είχαν προκληθεί τον Μάριο στην Κομοτηνή και τον Απρίλιο στη Μεσσηνία όταν ο βουλευτής Κουκούτσης και άλλοι χρυσαυγίτες φώναζαν σε Ρομά που βρίσκονταν στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας «Εξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία» αποκαλώντας τους «πανώλη». Οι Ρομά απομακρύνθηκαν τρομοκρατημένοι.

Τις διώξεις επιβεβαιώνει και ο Κώστας Παϊτέρης, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας «Πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ανθήλη της Λαμίας σημειώθηκαν διαμάχες ντόπιων και Τσιγγάνων γιατί κάποιοι μαζί με τη Χρυσή Αυγή δεν άφηναν 20 τσιγγανόπουλα, δημότες της Ανθήλης, Ελληνες πολίτες, να γραφτούν στο σχολείο. Τραυματίστηκαν γέροντες, χτυπήθηκαν παιδιά. Τελικά με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας μπήκαν στο σχολείο, όμως προκλήθηκε φόβος στα παιδιά...».

Μάλιστα από το μένος των μελών της οργάνωσης δεν έχουν γλιτώσει ούτε θεσμικοί παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Ευρώτα Λακωνίας, Γιάννη Γρυπάρης, τον οποίο οι χρυσαυγίτες αποκαλούν «γυφτοδήμαρχο» επειδή διαφωνούσε με τις επιθετικές τους δράσεις.

Σοκαριστικές προτροπές Κασιδιάρη για τα «ανθρώπινα σκουπίδια»

Αλγεινές εντυπώσεις είχε δημιουργήσει και η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη το 2012 σε κατοίκους του Ασπροπύργου όταν χαρακτήριζε τους Ρομά «ανθρώπινα σκουπίδια» και προέτρεπε τους πολίτες να «δώσουν αγώνα» για να «ξεβρωμίσει η περιοχή» και άλλα τέτοια.

Ηλ. Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι «στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικός. Στον Αγ. Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν τα ΜΑΤ κατέλαβαν την πλατεία και έριχναν δακρυγόνα. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Στην Κερατέα ξεφορτώθηκαν τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει και σας κλέβουν, σας δολοφονούν.

Παραλήρημα και από υποψήφιο βουλευτή

Χαρακτηριστικό είναι και το... ντελίριο του υποψήφιου βουλευτή Σπάρτης, Γιώργου Ορφανάκου, ο οποίος τόνιζε ότι ο νόμος τον υποχρεώνει να αποκαλεί τους τσιγγάνους Ρομά και να συνεχίζει το ακροδεξιό του κρεσέντο αναφέροντας «Κακά τα ψέματα. Από τους προγόνους μας γύφτους τους μάθαμε, γύφτους τους ξέρουμε. Γύφτοι είναι. Και θα παραμείνουν στον αιώνα τον άπαντα.

Οσο κι αν προσπαθεί να τους εξευγενίσει το σύστημα και να μας κάνει να τους λυπηθούμε μέσω οργίου παραπληροφόρησης, ο λύκος πρόβατο δεν γίνεται. Ας πάμε τώρα στο παραμύθι περί ευπαθών ομάδων. Ο ορισμός λέει ότι πρόκειται για ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εύρεση εργασίας και στη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα. Οι κοινωνιολόγοι και οι αριστεριστές αυτό το αποδίδουν στον ρατσισμό που βιώνουν. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι μας κλέβουν, μας παρενοχλούν και ένα σωρό άλλα, γιατί δεν τους φερόμαστε καλά.

Για τους γύφτους οι πληγέντες κάτοικοι έχουν κάθε δικαίωμα να μην τους θέλουν. Και να απαιτούν την απομάκρυνσή τους. Και σε τελικά ανάλυση από πού είναι ευπαθείς οι γύφτοι; Δεν δουλεύουν; Οι άντρες εννιά στους δέκα είναι μικροπωλητές είτε στις λαϊκές είτε περιπλανώμενοι και παράλληλα κατάσκοποι. Που σταμπάρουν τα σπίτια με εύκολη πρόσβαση, τα ακατοίκητα και αυτά που οι διαμένοντες είναι εύκολοι στόχοι, όπως οι γέροντες. Οσο για τις γυναίκες, αυτές είναι ζητιάνες κατάσκοποι με συνεργούς τα παιδιά τους»...

Για να προσθέσει λίγο αργότερα «Ως γνωστόν το σχολείο είναι ταμπού στη γυφτοκουλτούρα. Μηδαμινό το ποσοστό των γυφτόπαιδων στα σχολεία. Πώς θα συμμετάσχουν στα κοινωνικά δρώμενα μιας πολιτισμένης κοινωνίας, όταν στο DNA τους είναι έμφυτη η παραβατικότητα και η υποκουλτούρα;».

Από τότε που οι ανθέλληνες πολιτικάντηδες άφησαν την πατρίδα αφύλακτη και εισέβαλαν τα βάρβαρα κτήνη, από τότε που παραχώρησαν άπειρα δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις στους Ρομά κινδυνεύουμε και η πατρίδα και η σωματική μας ακεραιότητα», έλεγε και κατέληγε ανακράζοντας «Εξω οι γύφτοι!».

Μάλιστα και το ίδιο το επίσημο κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν έδειχνε να ενοχλείται από το παραλήρημα του Ορφανάκου, καθώς φιλοξενούσε βίντεο με την ομιλία του στον ιστότοπο της οργάνωσης και σε περίοπτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ