Γερμανίδα σχεδιάστρια πρωτοπορεί και φτιάχνει τα νυφικά ρούχα για λεσβίες και γκέι - iefimerida.gr

Γερμανίδα σχεδιάστρια πρωτοπορεί και φτιάχνει τα νυφικά ρούχα για λεσβίες και γκέι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σεξουαλικά ήθη επηρεάζουν άμεσα και την μόδα. Τίποτα το καινούργιο ή κάτι που δεν γνωρίζαμε. Ωστόσο με τους γάμους ανάμεσα σε ομόφυλους να γίνονται πλέον μια κοινή πρακτική -σε κάποιες χώρες-, αυξάνεται και η... ζήτηση ρούχων για την περίσταση.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε η σχεδιάστρια μόδας, Ελεν Μπέντνερ και δημιούργησε από το μηδέν ένα brand, υπό τον τίτλο "Μόδα χωρίς σύνορα". Ούτε λίγο, ούτε πολύ φτιάχνει ρούχα για την... σπουδαιότερη ημέρα ενός ζευγαριού που είναι ο γάμος. Μόνο που δεν σχεδιάζει ρούχα για άντρα και για γυναίκα, αλλά για λεσβίες.

Οπως λέει και η ίδια στον Guardian, "οι περισσότεροι σχεδιαστές έχουν παραμείνει στο κλασικό σχήμα (γαμπρός – νύφη) και προσφέρουν τα κλασικά ενδύματα. Για' μένα ήταν μια πρόκληση να εργαστώ σε κάτι μη συμβατικό. Νομίζω πως τώρα θα έχω περισσότερη έμπνευση".

Οι παραγγελίες δεν σταματούν να έρχονται στο ατελιέ της στο Βερολίνο, ενώ ήδη θα ράψει -για πρώτη φορά- και ένα ζευγάρι ανδρών που πρόκειται να παντρευτεί.
Στη Γερμανία η συμβίωση για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι κατοχυρωμένη ήδη από το 2001 , και σύμφωνα με την ομοφυλοφιλική και λεσβιακή Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 37.000 ζευγάρια που έχουν δεθεί με τα δεσμά του γάμου.

Παρά ταύτα. σε αντίθεση με την Ολλανδία, τη Γαλλία ή την Βρετανία, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Γερμανία εξακολουθούν να μην απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα των παντρεμένων ζευγαριών, ειδικά όταν πρόκειται να φορολογηθούν ή στο νόμο για την υιοθεσία .

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ένα νομοσχέδιο ψηφίστηκε για να εγκαθιδρυθεί η νομική αναγνώριση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου , η οποία είναι τώρα σε αναμονή για έγκριση από το κοινοβούλιο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αλλαγή του νόμου, από τον συνασπισμό.

"Νομίζω ότι είναι κρίμα που η Γερμανία είναι τόσο έξω από το βήμα με την υπόλοιπη Ευρώπη ως προς αυτό' , δήλωσε η Μπέντερ

"Αισθάνομαι οι άνθρωποι εδώ είναι περισσότερο από έτοιμοι για αυτό - είναι ακριβώς η πολιτική που έχει μείνει πίσω".Η ίδια η Μπέντερ έχει αποφασίσει να παντρευτεί τη σύντροφό της τον επόμενο χρόνο, και φυσικά θα σχεδιάσει καταλλήλως τον γάμο της".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ