Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Ο Μιχαλολιάκος λέει ψέμματα -Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Ο Μιχαλολιάκος λέει ψέμματα -Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορία αλλά και την έντονη ενόχλησή του για όσα φέρεται να υποστηρίζει σε βίντεο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής για το πρόσωπό του, εξέφρασε ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστράτιος. Ο ιεράρχης αρνήθηκε κάθε σχέση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο ή άλλα στελέχη της ΧΑ στη Λακωνία, διαψεύδοντας τα περί στήριξής του στο ακροδεξιό κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

«Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές», φέρεται να ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega, ωστόσο, ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως ο αρχηγός της ΧΑ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τη Μητρόπολη Σπάρτης.

«Εκφράζω την οδύνη της ψυχής μου που ακούω αυτά τα πράγματα ... Ουδέποτε το πρόσωπο αυτό είχε σχέση με τη Μητρόπολη... δεν τον γνωρίζω», υπογράμμισε και πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος:

«Ελέγξατε ότι λέει αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να παίρνετε τέτοια πράγματα τοις μετρητοίς;»

Ο μητροπολίτης Σπάρτης υποστήριξε τέλος, πως ουδέποτε έλαβε μέρος σε πολιτικές διεργασίες και ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ.

«Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος», δήλωσε, ενώ ακόμα και για το θέμα του γηροκομείου, σημείωσε πως στη Σπάρτη δεν υπάρχει γηροκομείο που να ανήκει στη Μητρόπολη.

Ερωτηθείς τέλος, αν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο μητροπολίτης Σπάρτης, απάντησε: «Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ