Σβόμποντα: Η ενίσχυση της ΧΑ συνδέεται και με την εκκρεμότητα του ασύλου στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Η ενίσχυση της ΧΑ συνδέεται και με την εκκρεμότητα του ασύλου στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η στροφή προς το φασιστικό κόμμα στην Ελλάδα συνδέεται και με το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί το θέμα του ασύλου», επεσήμανε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας σε εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας στη Βιέννη, με θέμα «Η φυγή ως τελευταία λύση - Μετανάστες προ των πυλών της Ευρώπης».

Ο κ. Σβόμποντα επέκρινε την διαφορετικότητα των ποσοστών αναγνώρισης ασύλου στις επί μέρους χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας επιτακτικά μια συνεργασία ανάμεσα στις κοινοτικές χώρες.

Τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν οι φτωχότερες χώρες να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του ασύλου και να αφήνονται μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής παρέπεμψε στην Ελλάδα, που, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια να ελέγξει τις παράνομες αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία.

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ζήτησε τη λήψη μαζικών μέτρων «κατά των πραγματικά απάνθρωπων συμμοριών διακίνησης μεταναστών», για την αντιμετώπιση των οποίων, είπε, δεν υπάρχει, σύμφωνα με την Frontex, κάποια συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, και πρότεινε μια συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της ΕΕ.

Τέλος υπογράμμισε πως στους προσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη, θα πρέπει να παρασχεθεί μόρφωση, ώστε όταν επιστρέψουν στη χώρα τους -και πολλοί, όπως για παράδειγμα πρόσφυγες από τη Συρία, θέλουν να επιστρέψουν- να μπορούν να γυρίσουν έχοντας μια εκπαίδευση, ενώ με εκπαίδευση θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ιδιαίτερα μη ικανοποιητικής κατάστασης στους χώρους υποδοχής προσφύγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ