Κατηγορήθηκε για φόνο, βιασμό & απαγωγή αλλά στεκόταν πίσω από τον Ομπάμα -Ο διερμηνέας «μαϊμού» της Ν. Αφρικής

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις στην κωμικοτραγική υπόθεση του διερμηνέα-μαϊμού της νοηματικής, που εμφανίστηκε στην επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα. Ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας απατεώνας που κουνούσε τα χέρια του ασυνάρτητα και χωρίς νόημα. Οπως προκύπτει τώρα, πρόκειται για άτομο που διαθέτει φάκελο... πολύτομη εγκυκλοπαίδεια στην αστυνομία. Κι όμως, στεκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Μπαράκ Ομπάμα κι άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Σύμφωνα με σταθμό eNCA του Γιοχάνεσμπουργκ, ο Ταμσάκα Τζαντίγιε έχει κατηγορηθεί για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και απαγωγή του 2003. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε προβλήματα με το νόμο. Το 1994 κατηγορήθηκε για βιασμό και κλοπή, το 1997 για διάρρηξη, το 1998 για φθορές ξένης περιουσίας. Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε πως για τις κατηγορίες του βιασμό απαλλάχθηκε, αλλά για αρκετές από τις υπόλοιπες δεν είναι ξεκάθαρο αν φυλακίστηκε.

Παραμένει ένα μυστήριο πώς αυτός ο άνθρωπος έφτασε μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν τόσοι πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες. Η εταιρεία μέσω της οποίας έγινε η πρόσληψή του «εξαφανίστηκε» σύμφωνα με Νοτιοαφρικανούς αξιωματούχους. Ο ίδιος είχε εξηγήσει τις ασυνάρτητες χειρονομίες του που δεν είχαν σχέση με τη νοηματική, λέγοντας πώς έπαθε σχιζοφρενικό σοκ εκείνη τη στιγμή και άρχισε να ακούει φωνές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ