Süddeutsche Zeitung: Δεν φοβούνται οι Γερμανοί πρώην μανατζερ της Siemens- Η Αθήνα θα βάλει το θέμα στο αρχείο - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Δεν φοβούνται οι Γερμανοί πρώην μανατζερ της Siemens- Η Αθήνα θα βάλει το θέμα στο αρχείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με αφορμή την επικείμενη μετάβαση του πρώην επικεφαλής του ομίλου Φον Πίρερ και υποστηρίζει πως «ο Πίρερ δεν έχει να φοβηθεί πολλά σχεδόν όλοι οι ύποπτοι της Siemens που εξετάστηκαν από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση αυτή αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κατάθεσή τους».

Σε δημοσίευμα της, η SZ επισημαίνει πως «το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ομίλου έχει έκταση 63 σελίδων και δεν περιέχει παρά μόνο γενικόλογες κατηγορίες, αλλά τίποτε συγκεκριμένο», παρατηρεί το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι δυνατόν να διωχθεί ένας κατηγορούμενος δύο φορές για την ίδια υπόθεση. «Προφανώς η εισαγγελία της Αθήνας θέλει να αποδείξει ότι δεν διώκει μόνο Ελληνες που δωροδοκήθηκαν, αλλά και πρώην Γερμανούς μάνατζερ της Siemens», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι οι τελευταίοι μπορούν να ελπίζουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα υποχωρήσει μετά τις καταθέσεις και θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ