Έφοδος των ταξιτζήδων στην Αθήνα - iefimerida.gr

Έφοδος των ταξιτζήδων στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης θα ενημερώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών για τις αλλαγές που προωθεί στον κλάδο των ταξί, οι ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει ραντεβού έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν.

Ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει από το πρωί προκειμένου να βρίσκονται στις 4 το απόγευμα στην συγκέντρωση του κλάδου τους στην Πλατεία Συντάγματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει από τις 7 το πρωί την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Ήδη από χτες το πρωί οι ταξιτζήδες είχαν σταθμεύσει, τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί σε κεντρικά σημεία των πρωτευουσών των νομών της Πελοποννήσου και ετοιμάζονταν για σήμερα, καθώς σκοπεύουν να μεταβούν στην Αθήνα και με λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει να ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο.

Συνεχής ενημέρωση

Χανιά: Μετά τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, απ' όπου αποχώρησαν, οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά προχώρησαν από το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Στην είσοδο του κτιρίου σήκωσαν πανό, παράταξαν τα οχήματα τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και όπως δήλωσαν βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων από την Αθήνα. Οι αυτοκινητιστές των Χανίων βρίσκονται για 9η ημέρα σε κινητοποιήσεις. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης, "δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε καν το έχουμε στο μυαλό μας να φύγουμε από τον δρόμο, αν και εφόσον ο υπουργός δεν λύσει το πρόβλημα". Οι ταξιτζήδες και στα Χανιά δεν είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση, ωστόσο ζητούν να ισχύσουν για την έκδοση νέων αδειών πληθυσμιακά κριτήρια.

Ανακοίνωση-επίθεση στον Ρακιντζή

Εν τω μεταξύ, προσωπική επίθεση στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με αφορμή την χτεσινή προτροπή του τελευταίου προς το ελληνικό δημόσιο να υποβάλει αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων. Στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α υποστηρίζει ότι ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιές περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και ότι οι αποφάσεις που ακολουθεί ο κλάδος είναι ομόφωνες και προϊόν του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού συμβουλίου.

«Δεν χαρίζουμε τον αγώνα μας σε κανέναν»

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα πρόσωπο ή φορέα. Θέλουμε συμπαραστάτες και τους αναζητούμε παντού. Θέλουμε συμμάχους και συμμαχίες με βάση τον δίκαιο αγώνα μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, και προσθέτει:

«Οι αποφάσεις, που ακολουθεί ο κλάδος μας, είναι ομόφωνες και προϊόν του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού μας συμβουλίου. Περιμένουμε τις εξελίξεις για ένα βιώσιμο ταξί ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα παρέχει καλές υπηρεσίες στον πολίτη και στην κοινωνία και στον επαγγελματία το δικαίωμα να ζήσει».

Νέα Δημοκρατία: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον τουρισμό»

Τέλος, την αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη προκάλεσε χτες η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης "σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις" για διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί και "στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες".

"Ο κ. Μόσιαλος απέδειξε σήμερα ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση, χωρίς συνέπεια και συνέχεια», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι με τη δήλωσή του "ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Ραγκούση, αφού μιλά για "απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες", πράγμα που αρνείται ο αρμόδιος υπουργός".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι "προκάλεσε το γνωστό χάος υπονομεύοντας τον ελληνικό τουρισμό" και διατυπώνει σειρά ερωτημάτων, όπως: "πόση ανευθυνότητα χρειάζεται για να προκαλέσει κανείς τόσο κακό στην οικονομία και το κοινωνικό σύνολο χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει;".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ