Ο παιδαγωγός των ... πλουσιόπαιδων της Αμερικής-Αμοίβεται με 1.250 δολάρια την ώρα [εικόνα + βίντεο] - iefimerida.gr

Ο παιδαγωγός των ... πλουσιόπαιδων της Αμερικής-Αμοίβεται με 1.250 δολάρια την ώρα [εικόνα + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ναθάνιελ Χάνα δεν διαφέρει σε τίποτα από τους νέους της γενιάς του. Ο 33χρονος γεννημένος στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, διαθέτει μάστερ στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργαζόταν αρχικά ως καθηγητής σε σχολεία της Ουάσινγκτον.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNBC, λατρεύει τη διδασκαλεία και διαθέτει το χάρισμα της επικοινωνίας.

Αλλά σήμερα, αντί να ανεβαίνει στις έδρες «απρόσωπων» σχολείων, όπως στο παρελθόν, ο Χάνα εργάζεται ως παιδαγωγός για λογαριασμό εύπορων οικογενειών. Και βγαίνει αρκετά κερδισμένος. Γιατί, σύμφωνα με το αφιέρωμα, χρεώνει περί τα 1.250 ευρώ την ώρα.

«Είναι διαφορετικοί πελάτες, αλλά η ίδια δουλειά», εξομολογείται ο ίδιος. Στην πραγματικότητα, σχολιάζει ο δημοσιογράφος, πρόκειται για μια τελείως διαφορετική «μπίζνα» μιας και ολοένα και περισσότερες οικογένειες με υψηλό εισόδημα, επιλέγουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους καλά εξειδικευμένους παιδαγωγούς. Αυτό οφείλεται αφενός στις ελλείψεις που παρουσιάζει το Αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης και αφετέρου στην απαξίωση του επαγγέλματος των εκπαιδευτικών που αμείβονται πλέον με «ψίχουλα».

Ο παιδαγωγός των ... πλουσιόπαιδων της Αμερικής-Αμοίβεται με 1.250 δολάρια την ώρα [εικόνα + βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Μέσο, ένας μέσος μισθός παιδαγωγού κυμαίνεται από 70.000 με 120.000 δολάρια, ανάλογα φυσικά με τις απαιτήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Παιδαγωγών, υπάρχει δάσκαλος που μέσα σε 12 μήνες είχε αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό με το ποσό των 400.000 δολαρίων και ένας άλλος που είχε λάβει το ποσό των 80.000 δολαρίων για εργασία 16 εβδομάδων.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CNBC παιδαγωγός Ναθάνιελ Χάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ