Washington Post: Ελληνες γιατροί και νοσοκόμοι ψάχνουν για δουλειά στην Γερμανία και την υπόλοιπη ΕΕ - iefimerida.gr

Washington Post: Ελληνες γιατροί και νοσοκόμοι ψάχνουν για δουλειά στην Γερμανία και την υπόλοιπη ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας γράφει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία επισημαίνει πως την ίδια ώρα που μαστίζεται από ανεργία η χώρα, το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας κοιτά να βρει δουλειά στο εξωτερικό.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post επισημαίνει πως η Ελλάδα είναι κοντά στο να «πιάσει» έναν κεντρικό στόχο των συμφωνιών για την διάσωση της με τους δανειστές μετά και το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο την ίδια στιγμή αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οσον αφορά την ανεργία, η Washington Post επισημαίνει πως «στην Θεσσαλονίκη, αρκετοί γιατροί, νοσοκόμοι και φροντιστές υγείας, παρακολούθησαν με εκδήλωση της ΕΕ με σκοπό την βοήθεια για την εύρεση δουλειάς στην Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ».

«''Εχω αρχίσει να μαθαίνω γερμανικά γιατί έμαθα πως εκεί υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στο πεδίο μου'', λέει ο 33χρονος νοσοκόμος Σπύρος Γεωργιάδης του οποίου η 8μηνη σύμβαση λήγει. ''Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί εδώ πέρα. Είναι κοντά στα 700 ευρώ τον μήνα όταν στη Γερμανία βγάζεις 1.800 κάνοντας την ίδια δουλειά. Και εάν μείνω στην Ελλάδα δεν έχω ελπίδα να βρω δουλειά''», λέει ο 33χρονος στην Washington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ