Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για ναυπηγεία Σκαραμαγκά και υποβρύχια - iefimerida.gr

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για ναυπηγεία Σκαραμαγκά και υποβρύχια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας Γιάννης Στουρνάρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τρία είναι τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία.

Το πρώτο που φέρεται να έχει και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, είναι να κλείσει η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σάφα για την ολοκλήρωση των τεσσάρων υποβρυχίων που βρίσκονται στην τελευταία φάση κατασκευής τους και πιθανόν να αναλάβουν τα ναυπηγεία και την αναβάθμιση των φρεγατών του Π.Ν.

Η δεύτερη λύση προβλέπει την εκκαθάριση εν λειτουργία των ναυπηγείων, αφού ζητηθεί από τα ΕΝΑΕ να καταβάλουν το πρόστιμο των 550 εκατ. στην Ελλάδα. Ωστόσο το σενάριο αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να κερδίσει η ιδιοκτησία μέχρι και 1 δισ. ευρώ από τη διαιτησία στην οποία έχει προσφύγει κατά της Ελλάδας.

Τέλος το τρίτο σενάριο αφορά την είσοδο νέων επενδυτών (Έλληνες ή ξένοι) στα ναυπηγεία αφού πρώτα δεχθεί να φύγει με συμβιβασμό ο σημερινός ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ