Αυστηρά μέτρα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου-Προβλέπονται ακόμη και απολύσεις απείθαρχων διοικήσεων ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Αυστηρά μέτρα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου-Προβλέπονται ακόμη και απολύσεις απείθαρχων διοικήσεων ΔΕΚΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο νομοσχέδιο-σκούπα για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, περιλαμβάνεται επίσηςδιάταξη για την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης ή ακόμη και απόλυση της διοίκησης δημοσίων φορέων που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται για τους δημόσιους φορείς ότι για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αναστολή επιχορήγησης ή απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στην περίπτωση των ΟΤΑ, επέρχεται παρακράτηση μέρους ή συνόλου από το ποσό των δικαιούμενων πόρων (ΚΑΠ-επιχορηγήσεις) καθώς και αναστολή εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού. Επιπροσθέτως, για τις ΔΕΚΟ για όσο διάστημα παρατηρείται η ανωτέρω παρέκκλιση, επιπλέον των ανωτέρω, αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η επί δίμηνο μη συμμόρφωση και η εξακολούθηση παρέκκλισης επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ