Αισιοδοξία Στουρνάρα για συμφωνία σε ΕΑΣ και πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Αισιοδοξία Στουρνάρα για συμφωνία σε ΕΑΣ και πλειστηριασμούς

Αισιοδοξία Στουρνάρα για συμφωνία σε ΕΑΣ και πλειστηριασμούς
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών για τη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, όσον αφορά στις αμυντικές βιομηχανίες αλλά και τους πλειστηριασμούς, καθώς εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές μπορεί να δώσουν τα χέρια έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή πριν αναχωρήσουν οι επικεφαλής.Σε μια τέτοια περίπτωση, η δόση του 1 δις ευρώ, που εκκρεμεί από τον Αύγουστο, θα «ξεμπλοκαριστεί» από το EUROWORKING GROUP, αν και δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εμβόλιμα το EUROGROUP με αφορμή την ανάγκη λήψης αποφάσεων για τη τραπεζική ενοποίηση. Εάν τελικά επέλθει συμφωνία γι' αυτά τα δύο θέματα, το οικονομικό επιτελείο θα αποφύγει τη νομοθέτηση μονομερώς για τη παράταση του προστατευτικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, αν και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος αν αυτή η πίεση χρόνου θα αποβεί τελικά προς όφελος ή εις βάρος των δανειοληπτών, οι οποίοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά στο Φόρο Ακινήτων, η κατάθεση του νομοσχεδίου δεν αλλάζει κάτι ως προς τη διαπραγμάτευση που γίνεται για τη «τρύπα» που δημιουργεί το νέο σχέδιο. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι επί συνόλου βεβαιωθέντων φόρων 3,145 δις ευρώ θα καταφέρει να εισπράξει 2,650 δις ευρώ, δηλαδή ότι θα έχει εισπραξιμότητα περίπου 83%. Η Τρόικα επιμένει, πάντως, ότι οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου είναι υπερβολικά αισιόδοξες και με δεδομένο ότι η εισπραξιμότητα του ΦΑΠ περιορίζεται στο 76%, θεωρεί ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να καλύψει «τρύπα» τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, πέρα από τα 200 εκατ. ευρώ που έχουν καλυφθεί με περικοπές στο ΠΔΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ