Η «Μπάρμπι-εργάτρια»: Γάλλοι ακτιβιστές καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στα κινεζικά εργοστάσια της Mattel [βίντεο] - iefimerida.gr

Η «Μπάρμπι-εργάτρια»: Γάλλοι ακτιβιστές καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στα κινεζικά εργοστάσια της Mattel [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εν λόγω χάπενινγκ υπήρξε πρωτοβουλία της ένωσης «Λαοί Αλληλέγγυοι» και του οργανισμού για τον έλεγχο της εργασίας στην Κίνα.

Στόχος του ήταν αφενός να καταγγείλει, εν όψει των Χριστουγέννων, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα κινεζικά εργοστάσια παραγωγής παιχνιδιών για λογαριασμό της αμερικανικής φίρμας Mattel, αφετέρου να ευαισθητοποιήσει το κοινό προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην εταιρεία για αλλαγή πολιτικής.

Oι ομιλητές ενημέρωσαν το κοινό για την εκμετάλλευση που υφίστανται οι Κινέζοι εργάτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται καθημερινά επί 14-15 ώρες ακατάπαυστα έναντι 0.12 ευρώ για κάθε κομμάτι.

Το συμβάν, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, έλαβε χώρα σε εμπορική περιοχή της γαλλικής πόλης Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργάτες Κίνα mattel εργοστάσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ