To τιμόνι της General Motors σε γυναικεία χέρια - iefimerida.gr

To τιμόνι της General Motors σε γυναικεία χέρια

To τιμόνι της General Motors σε γυναικεία χέρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα υψηλά και πολύ υψηλά κλιμάκια της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας ουσιαστικά δεν υπάρχουν γυναίκες, μιας και ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανδροκρατούμενος. Από αυτήν την σκοπιά λοιπόν η ανάληψη της κορυφαίας θέσης στη δομή της GΜ από μια γυναίκα είναι σημαντική, πόσο μάλλον όταν γίνεται σε μια χρονική περίοδο που ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως ξεπερνά τα προβλήματά του και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η νέα επικεφαλής λοιπόν της GM είναι η 51χρονη Mary Barra, μηχανικός και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της εταιρείας υπεύθυνη για την παγκόσμια εξέλιξη προϊόντων και την αναδιάρθρωσή της. Στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδες αντικαθιστά (από τις αρχές Ιανουαρίου) τον 65χρονο Dan Akerson, ο οποίος παραιτείται από όλες τις θέσεις που κατείχε λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Γεγονός πάντως είναι ότι η Mary Barra έχει κυριολεκτικά μεγαλώσει μέσα στη GM, μιας και εργάζεται εδώ και 33 χρόνια σε αυτήν, ενώ στη General Motors εργαζόταν και ο πατέρας της, για 39 χρόνια, ως μηχανουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ