Τα κολαστήρια των καραόκε clubs στην Καμπότζη, όπου εκδίδονται ανήλικες- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN - iefimerida.gr

Τα κολαστήρια των καραόκε clubs στην Καμπότζη, όπου εκδίδονται ανήλικες- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αποκαλυπτικό και ανατριχιαστικό ρεπορτάζ δημοσιεύει το CNN, το οποίο μας μεταφέρει στην μακρινή Καμπότζη και τα καραόκε clubs, τα οποία λειτουργούν ως «μπροστινά» για οίκους ανοχής όπου εκδίδονται ανήλικα κορίτσια.

Στο ρεπορτάζ, οι ανταποκριτές του CNN συναντούν τον Ντον Μπρούστερ, επικεφαλής ΜΚΟ για την καταπολέμηση της πορνείας ανηλίκων και περιγράφουν τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους:

«Σε έναν μικρό παράδρομο όπου υπάρχουν αρκετά μικρά και φτηνά πορνεία. Κορίτσια κάθονται σε πλαστικές καρέκλες στην είσοδο, βαμμένες με κοντά σορτσάκια, ψηλά τακούνια και ψεύτικα χαμόγελα. Περάσαμε από μερικές και σταματήσαμε για να τους μιλήσουμε λίγο. Τα κορίτσια σηκώνονταν, γίνονταν ενεργητικές και άρχισαν να αγγίζουν η μία την άλλη. Περάσαμε τους δρόμους και πλησιάσαμε άλλο ένα, σαν να εξετάζαμε δείγματα.

Μπαίνουμε σε ένα καραόκε club και στα δωμάτια μου. Περνούμε μέσα από κάτι τσιμεντένιες και μεταλλικές σκάλες και μπαίνουμε σε ένα χολ με κλειστές πόρτες, στις οποίες φαντάζομαι ότι γίνονται οι σεξουαλικές πράξεις.

Περνούμε μέσα από ένα ''φρούριο'' με οπλισμένους φύλακες από έξω. Ο Don λέει ότι εάν πάρουμε το ασανσέρ, θα περάσουμε το μπαρ και θα πάμε απευθείας στους χώρους του ''μασάζ''. Στο πέμπτο πάτωμα βλέπουμε ένα τεράστιο γιγάντιο γυάλινο χώρο, όπου τουλάχιστον 20 κορίτσια κάθονται και περιμένουν να τις εξετάσουν και τις διαλέξουν οι πελάτες.

Πήγαμε σε ένα άλλο καραόκε club και ανεβήκαμε στα δωμάτια, όπου γυναίκες στην υποδοχή με σατέν μας καλωσόρισαν. Μια μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα, μας έφερε πέντε κορίτσια ντυμένα με επιχειρηματικό στιλ, αλλά αρκετά σέξι, προκειμένου να τις διαλέξουμε για να κάτσουν μαζί μας. Ο Σκοτ (ανταποκριτής του CNN), φωνάζει: ''Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο;''. Τα κορίτσια εξαφανίζονται και έρχονται περισσότερες, οι οποίες μοιάζουν πολύ νεότερες και είναι ντυμένες προκλητικά. Φορούν πολύ κοντά μαύρα φορέματα. Ο Don διαλέγει μια, το ίδιο και ο Scott

Συζητάμε μαζί τους και μας λένε τις ιστορίες τους. Το νεαρό κορίτσι που κάθεται δίπλα μου, είναι πολύ όμορφο. Είναι αδύνατο να ξέρουμε πόσων ετών είναι- αυτή λέει 21 αλλά εμένα μου φαίνεται για 14. Μας είπε ότι δεν είναι από την πρωτεύουσα της Καμπότζης, αλλά δουλεύει εκεί επειδή η οικογένεια της είναι πολύ φτωχή και χρειάζεται τα λεφτά. Η οικογένεια της δεν ξέρει τι δουλειά κάνει, αλλά εάν το μάθουν θα είναι πολύ θυμωμένοι μαζί της. Εχει πολύ όμορφο χαμόγελο, αλλά υπάρχουν στιγμές που όταν την βλέπω το χαμόγελο εξαφανίζεται και φαίνεται πολύ θλιμμένη.

Ο Don είναι πολύ απασχολημένος με το νεαρό κορίτσι που έχει δίπλα του. Της δείχνει ένα βίντεο από μια άλλη κοπέλα της ΜΚΟ του, η οποία εξηγεί πως ξέφυγε από τα καραόκε club και είναι πολύ καλύτερη. Η κοπέλα ενθουσιάστηκε από το βίντεο και του έδωσε το κινητό της προκειμένου να επικοινωνήσουν και να ακολουθήσει και αυτή.

Εδειξα το βίντεο και στο κορίτσι που είχα δίπλα μου. Εκείνη χάρηκε αλλά δεν έδειξε να μας πιστεύει».

φωτογραφία: Μίρα Σορβίνο για το CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ