Αθανασίου: Η Τρόικα δεν ζήτησε ποτέ από τα δικαστήρια να ευνοούν τις τράπεζες - iefimerida.gr

Αθανασίου: Η Τρόικα δεν ζήτησε ποτέ από τα δικαστήρια να ευνοούν τις τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο με την Τρόικα, κατώτερος υπάλληλος που εκπροσωπεί το ΔΝΤ έκανε συστάσεις στους δικαστές που ήταν παρόντες να ευνοούν με τις αποφάσεις τους τις τράπεζες στις αντιδικίες τους με υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ανέφερε ότι όντως έγινε συνάντηση αλλά τεχνικού χαρακτήρα, με παρόντες δύο ειρηνοδίκες οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της Τρόικα για τον όγκο των υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που εκκρεμούν και που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 78.000.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι ουδείς υπάλληλος της τρόικας είχε αρμοδιότητα να εκφέρει άποψη για το δικαιοδοτικό έργο των δικαστών και «είναι αστείο να λέγεται ότι έγιναν συστάσεις να εκδίδονται αποφάσεις υπέρ των τραπεζών» με δεδομένο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επ΄αυτής δεν δικαιούται να παρέμβει ούτε ο ίδιος ο υπουργός. Ταυτόχρονα ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την απορία του πως η βουλευτής υιοθέτησε ένα τέτοιο δημοσίευμα που είναι προϊόν φαντασίας του συντάκτη του πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο υπουργός έχει δώσει διευκρινίσεις για το θέμα σε κοινοβουλευτική επιτροπή, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ