Οι πιο ηχηρές καμπάνες σε τρία μέλη της ΕΤΑ -Φυλάκιση 3.860 ετών για κάθε Βάσκο αυτονομιστή - iefimerida.gr

Οι πιο ηχηρές καμπάνες σε τρία μέλη της ΕΤΑ -Φυλάκιση 3.860 ετών για κάθε Βάσκο αυτονομιστή

Οι πιο ηχηρές καμπάνες σε τρία μέλη της ΕΤΑ -Φυλάκιση 3.860 ετών για κάθε Βάσκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πιο βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ για ενέργεια της ΕΤΑ επέβαλλε ένα ισπανικό δικαστήριο σε τρεις Βάσκους αυτονομιστές. Καταδίκασε κάθε έναν από αυτούς σε 3.860 χρόνια φυλάκιση, για βομβιστική επίθεση που είχε γίνει το 2009.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για 160 απόπειρες δολοφονίας, όσοι και οι τραυματίες που άφησε πίσω του το παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία στην Ισπανία δεν επιτρέπει σε κανέναν να παραμένει στη φυλακή για διάστημα μεγαλύτερο των 40 ετών.

Οι Ντανιέλ Παστόρ, Ινίγο Θαπιραΐν και Μπεατρίς Ετσεμπαρία κρίθηκαν ένοχοι και την ολοσχερή καταστροφή ενός στρατοπέδου της αστυνομίας στην πόλη Μπούργος της βόρειας Ισπανίας, όπου είχε γίνει η βομβιστική επίθεση. Ηταν μια από τις μεγαλύτερες στις οποίες προέβη η ένοπλη βασκική αυτονομιστική οργάνωση πριν ανακοινώσει πως εγκαταλείπει τον ένοπλο αγώνα, τον Οκτώβριο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις βομβιστική επίθεση ΕΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ