Κορίτσια για φίλημα!!!

Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα όλη η Ευρώπη, είχε πέσει πάνω στην Ελλάδα και την πίεζε στην Σύνοδο Κορυφής να υποχωρήσει και να παραδεχτούμε την ήττα μας σε διπλωματικό επίπεδο, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση φροντίζανε στην μακρινή Σαγκάη, να μας χαρίσουν στιγμές περηφάνιας.

Η εκπληκτική αρμάδα της εθνικής ομάδας μας, κατάφερε να επικρατήσει της Ολλανδίας με 12-10 και πέτυχε να περάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο. Η νίκη αυτή της εθνικής μας, λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, από την στιγμή που η ομάδα της Ολλανδίας είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και θεωρείται από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Βέβαια, η εθνική μας έχει αποδείξει ότι μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι, και με τις συνεχείς της επιτυχίες σε World League, σε Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει φροντίσει να «βαρύνει» το σκουφάκι της και να λογίζεται σαν μια υπολογίσιμη δύναμη. Και το ότι τα κορίτσια μας έχουν κάνει «πελάτισσες» τις Ολλανδέζες, μόνο τυχαίο δεν πρέπει πλέον να θεωρείται.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη μας επί των «οράνιε» μετά την ήττα μας το 1998 με 8-2 στο Περθ. Από τότε, όποτε αντιμετωπίζουν τις Ολλανδέζες τα κορίτσια μας, φεύγουν από την πισίνα νικήτριες. Η αρχή έγινε στη Φουκουόκα το 2001, όταν και επικρατήσαμε με 5-2. Η συνέχεια ήταν το 2005 στο Μόντρεαλ όταν και νίκησαν με 7-4, και το 2007 στη Μελβούρνη τις συνέτριψαν με 14-6.

Η νέα γενιά του ελληνικού πόλο δείχνει παραπάνω από άξια να συνεχίσει το καλό όνομα της εθνικής μας και η Τσουκαλά με την Κούβδου, και Ασημάκη είναι η «νουβέλ βάγκ» του ελληνικού γυναικείου πόλο.. Δίπλα τους βέβαια και πολίστριες όπως η Μελιδώνη, η Ρουμπέση, η Λιόση και η Λαρά, έχουν καταφέρει να συνεχίσουν την καλή πορεία της εθνικής μας, που τους είχαν αφήσει σαν παρακαταθήκη η Κοζομπόλη, η Μωραϊτίδου, η Ελληνάκη, η Καραπατάκη, και η Ασιλιάν.

Στο παιχνίδι, τα κορίτσια μας ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα στο πρώτο οκτάλεπτο και οι Ολλανδέζες βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 4-2. Στην συνέχεια η αρμάδα του Γιώργου Μορφέση συνήλθε και ισοφάρισε σε 4-4. Η εθνική μας συνέχισε να ανεβάζει την απόδοση της και κατάφερε να προηγηθεί με 10-5. Μετά η Ολλανδία πίεσε για να ανατρέψει το σκορ, την ίδια στιγμή που η εθνική μας κατάφερνε να διατηρήσει το προβάδισμα της με σχετική ευκολία φτάνοντας τελικά στη νίκη με 12-10.

Στα ημιτελικά η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Ιταλία η οποία απέκλεισε την Αυστραλία με 14-12. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Αντωνακου 2, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μαουτζέρι): Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Φ.Καμπάουτ 2, Χακβερντιάν, Βερμέερ, Σμιτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ